Günini: Cinsiyet ayrımcılığı son bulmalı!

Ak Parti Tuşba ilçe Başkanı Muğdat Günini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada cinsiyet ayrımcılığının son bulmasını temenni etti.

Günini: Cinsiyet ayrımcılığı son bulmalı!

    Başkan Günini, kadınların toplumun mihenk taşı olduğunu ve kadınların insanlığın devamı için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.
    Kadının statüsünün geliştirilmesinin önemine değinen Günini "Modern, demokratik, ileri bir toplum ve güçlü bir ekonomi olma hedefinin; kadın-erkek tüm bireylerin bu yolda ortak sorumluluk almasını, toplumun tüm unsurlarının gelişme sürecinde aktif rol oynamasını gerektiren zorlu bir hedeftir. Bu süreçte, kadının statüsünün güçlendirilmesi, ve üretici gücüyle iş hayatından siyasete her alanda engellerle karşılaşmadan daha fazla varlık gösterebilmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.
    Hadislerden örnekler veren Başkan Muğdat Günini, "Peygamberimizin. (SAV) 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözünün muhatabı olan kadınlarımıza, Hükümetimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla pozitif ayırımcılık yapılmış ve hak ettikleri değer verilmiştir. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiş; kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek devletimiz gerek sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri tarafından eğitim çalışmaları yapılmıştır. Bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımızla daima gurur duyuyoruz. Bu gurur tablosu, kadınlarımızın zorluklarla başa çıkabilme gücünün ve fırsat verildiğinde yapabileceklerinin en güzel örneğidir. Van'ımızda  kadın girişimcilerimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz ve bizlere sunacakları projelerinde destek vermeye hazırız. Daha adil ve cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği bir dünya temennisiyle, başta baş tacımız annelerimiz olmak üzere; kız çocuklarımızdan her yaştaki kadınlarımıza sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunarken, kendilerine çok şey borçlu olduğumuz, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları kadınlarımızın 'Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, saygılarımı  sunuyorum" ifadeleri kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER