Gürpınar'da yeni kurulan kütüphane hizmete açıldı

Gürpınar’da Necip Fazıl Kısakürek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yeni kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Gürpınar'da yeni kurulan kütüphane hizmete açıldı

   Okulda kütüphane eksikliği nedeniyle okul müdürü ve öğretmenler tarafından ortaklaşa başlatılan çalışmanın ardından kütüphane kuruldu.
    Öğrencilerin hizmetine sunulan kütüphanenin açılışı, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç, Okul Müdürü Eda Yılmaz ve okulda görevli öğretmenlerin katıldığı törenle yapıldı.
    Açılış töreninde bir araya geldiği öğretmenlerle sohbet eden Kaymakam Doğramacı, öğrencilerle özel ilgilenilmesi gerektiğini vurguladı.
   Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini ifade eden Doğramacı, “Öğrencilerimiz burada dönüşümlü olarak kitap okuyabilirler. Önemli olan raflardaki boşluklar değil mevcut kitapları ne kadar okuduğunuz ve anladığınızdır. Kitap okumak aslında yemek yemekle aynıdır. Çocuk ilk doğduğunda nasıl ona et ve ekmek veremiyorsak, kitap okumak da bilinçli yapılması gerekiyor. Hangi kitabı okumak gerektiğini bilmek lazım. Anlayabileceğiniz kitapları okuyun. Burada güzel kitaplar var. Kütüphanemizin zenginleştirilmesi için bizler de destek veririz. Bunun yanında ilçe merkezimizde bir kütüphane yapıyoruz. İnşallah öğrencilerimiz için daha güzel ortamlar sağlayacağız.” dedi.
   Kaymakam Doğramacı ve beraberindekiler ardından okul bahçesinde öğrencilere aşure dağıttı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER