Gürpınar'daki çiftçilere belediye desteği...

Van’ın Gürpınar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan tarımsal sulama kanallarında çiftçilerin mağdur olmaması için 160 kilometre çalışma yürüttü.

Gürpınar'daki çiftçilere belediye desteği...

              Her yıl düzenli olarak büyükşehir bünyesinde yapılan çalışmalar bu yıl yapılmayınca çiftiler tedirgin oldu.

   Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatlarıyla kiralanan iş makinaları ilçe genelinde 53 mahalle ve 18 mezrada temizlik çalışması yaptı.

 

 

         Tarımsal sulama kanallarının yanı sıra 81 adet su bendi yapıldı, 9 adet sulama göletinde ise temizleme çalışması yapılarak çiftçilerin kullanımına sunuldu.

Yoldüştü Mahallesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kısa sürede önemli bir çalışmaya imza attıklarını söyledi.

 

 

         Başkan Tanış, “çiftçilerimiz için yapılması gereken tarımsal sulama kanallarındaki temizlik bu yıl ne yazık ki yapılmadı. Biz de elimiz kolumuz bağlı duramazdık. Kiraladığımız iş makinaları ile gece gündüz demeden ilçemizin her mahallesine ulaşmaya çalıştık. Tarım ve hayvancılıkta Gürpınar'ı önemli seviyeye getiren çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29