Gürpınar'daki ot yangınına üç itfaiye aracı müdahale etti

Van’ın Gürpınar ilçesinde meydana gelen ot yangını itfaiyenin zamanında müdahalesi ile söndürüldü. Yaklaşık 5 saatlik bir çalışma ile söndürülen yangına 3 itfaiye aracı ve 10 personel müdahale etti.

Gürpınar'daki ot yangınına üç itfaiye aracı müdahale etti

    Gürpınar ilçesine bağlı Ongün Mahallesi'nde ot yangını ihbarı alan Büyükşehir Belediyesine bağlı Gürpınar itfaiye grup amirliği ekipleri olay yerine gitti.

    Kuru ot yığınlarının tutuşması ile başlayan yangın rüzgarında da etkisiyle hızla yayıldı. Alevlerin önce bir ahıra, ardından da çevrede bulunan evlere sıçraması korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İtfaiye ekiplerinin zamanında ve koordineli bir şekilde çalışmasıyla yangın daha fazla yayılmadan kontrol altına alınırken, olası bir facianın da önüne geçildi.

 

   İTFAİYE OT YANGINLARINA KARŞI UYARDI!

   Son zamanlarda artan ot yangınlarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Abdulilah Arvas, vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

   Son günlerde yaşanan ot yangınları ile ilgili ciddi bir mesai harcadıklarını belirten Abdulilah Arvas, “Küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu ilimizde kış aylalarında hayvanların besin ihtiyacını karşılamak üzere vatandaşlarımız tarafından biçilen otlar korutularak yığınlar halinde muhafaza edilmektedir. Bu da özellikle Ağustos-Eylül aylarında çok sayıda ot yangınına sebep olmaktadır. Çoğunluğu dışarıda yakılan soba, mangal ve çocukların ateşle oynamalarından kaynaklanan bu yangınlara karşı vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli davranmaları gerekir. Ot yığınlarının belli mesafeler bırakılmadan yan yana dizilmeleri, ev ve ahırların yanına ya da çatılarına bırakılması da adeta faciaya davetiye çıkarmaktadır.  Bu konuda mahalle sakinlerimizin biraz daha duyarlı davranmalarını, mümkün mertebe ot yığınlarını yerleşim yerlerinden uzakta belli mesafelerle bırakmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

     Ot yangınlarının ekiplerin zamanında ve cansiperane müdahaleleriyle faciaya dönüşmeden söndürüldüğünü belirten Arvas, ayrıca yangınlarda zamanında itfaiyeye haber verilmesinin de hayati önem taşıdığını vurguladı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29