Gürpınarlı öğrenciler Çanakkale'ye uğurlandı

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" gezileri kaldığı yerden devam ediyor. Gezi kapsamında Van’ın Gürpınar ilçesinden 165 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.

Gürpınarlı öğrenciler Çanakkale'ye uğurlandı

    Havaların ısınması ile birlikte "Biz Anadoluyuz Projesi" tekrar başlarken gezi kapsamında Vanlı öğrenciler Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerlerini gezmek için Van Ferit Melen Havaalanı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı, jandarma ve emniyet müdürlüğü temsilcileri tarafından uğurlandı.

   İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde  21 ilden seçilecek 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği proje devam ediyor.

   Çalışma kapsamında Van ilinden  5 bin öğrencinin gruplar halinde gezilere sürüyor.

    Van Valiliği tarafından koordine edilen projeyle, Gürpınar ilçesinden 165 öğrenci, Çanakkale iline uğurladı.

   Öğrencileri Van Ferit Melen Havaalanı’nda uğurlayan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, proje ile daha önce il dışına çıkmamış olan başarılı öğrenciler, Çanakkale’de  bu illerin valiliklerince hazırlanan program dâhilinde şehirlerin hem tarihi ve turistik mekânlarını gezme fırsatı bulacağını belirterek, öğrencilerin gezi sayesinde yeni arkadaşlıklar edinme fırsatını yakalamış olacağını söyledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2018, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER