Hac kayıtları için kolaylıklar sağlandı

Hac kayıtlarının başlaması hasebiyle vatandaşlar kayıt yaptırmak ve güncellemek için müftülüklere başvururken, Van Müftüsü Nimetullah Arvas, yeni hizmet binasında yapılan yenilikler ile hac kayıtları yapanlara kolaylıklar sağlandığını ifade etti.

Hac kayıtları için kolaylıklar sağlandı

    Arvas, her sene büyük yoğunluk ve uzun kuyruklar oluştuğunu belirterek, “Eskiden büyük yoğunluk vardı, bazen sıra beklemede sıkıntılar oluşuyordu. Bu da haliyle vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu. Biz de bundan mustarip oluyorduk. Yeni hizmet binamıza geçtikten sonra elhamdülillah bu sorun ortadan kalktı. Sıra alma konusundaki sıkıntıları önlemek için de numaratör sistemine geçtik. Vatandaşlarımız numaratörden aldıkları numarayla kendilerine hazırlanan mekânda istirahat ederken bir taraftan da sırayla görevliler tarafından çağrılıp kolay ve zahmetsizce işlemlerini yapıyorlar. Vatandaşlar olumlu tepkilerini bizzat bildirdiler. Hac kayıtlarında bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz bu sistem personelimizin de çok daha rahat ve verimli çalışmasını sağlıyor. Bu güzelliklerle hizmet edebildiğimizi görmek büyük mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

    Öte yandan hac kayıtlarının 14 Aralık 2018 tarihine kadar devam edeceği, hac kuralarının 28 Aralık 2018 tarihinde saat 15.00’te çekileceği belirtilerek, hac kesin kayıtlarının ise 02-11 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacağı ifade edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29