Hafriyat kamyonları artık çevreyi kirletemeyecek

Van Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu bir projeyi daha hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesince geliştirilen ‘Hafriyat Yönetim Sistemi’ sayesinde kentteki hafriyatın gelişi güzel çevreye dökülmesinin önüne geçilecek.

Hafriyat kamyonları artık çevreyi kirletemeyecek

      Özellikle 2011’de yaşanan depremlerin ardından ciddi bir hafriyat sorunu ile karşı karşıya kalan Van’da, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Hafriyat Yönetim Sistemi’ geliştirildi. Sistemin kullanılmaya başlanmasıyla kent genelinde hafriyat işlerinin kayıt altına alınması, yasal belgelerin mevzuata uygun düzenlenmesi, döküm sahalarının yönetilmesi, diğer sistemlerle entegrasyonun sağlanması ve gelişmiş raporlama ile hızlı veri erişimi sağlanacak.

 

     Hafriyat işi ile ilgilenen şirketlerin ‘Hafriyat Taşıma İzin Belgesi’ ve her bir alan için ayrı olmak üzere ‘Atık Taşıma ve Kabul Belgesi’ almalarını mecburi hale getiren çalışma, aynı zamanda izin belgesini alan şirketlerin tüm araçlarına takip sistemini (GPS) takma zorunluluğu da getiriyor. Bu sayede hafriyat kamyonları 7/24 takip edilerek, hafriyatın nerden alınarak nereye döküldüğü tespit edilerek çevre kirliliğinin önüne geçilmesi sağlanacak.

 

    Uydu takip sistemi (GPS) montajı yaptırmayanlara cezai yaptırım getiren sistemle birlikte hafriyat atıklarından kaynaklı çevre kirliliği önlenerek, sürdürülebilir, temiz ve yaşanılabilir bir şehir planlanıyor.

 

   Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda tanıtılan sitemin kısa süre içerisinde hayata geçilmesi hedefleniyor.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29