Hastalıkların teşhisi tablolara yansıdı

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi tarafından 4 Şubat Dünya Kanser "Erken Teşhis Hayat Kurtarır" fotoğraf sergisi açtı.

Hastalıkların teşhisi tablolara yansıdı

 

   Van’da bir alışveriş merkezindeki sergide, erken teşhis sayesinde kanserle mücadelede başarılı olan kişilerin duygularının yansıtıldığı portrelerle birlikte, hastalıkla ilgili bilgilendirici materyaller de stantlarda yer aldı.

   Kanserin erken teşhis edilmesinin tedavi sürecine önemli katkılar sağladığı toplumda farkındalık oluşturarak yaşanmışlıkları sergide yer aldı.

   Sağlık Bakanlığınca gönderilen fotoğraflarda "Erken teşhis konmuş hastaların yaşadıkları süreci anlatmakta Her fotoğrafta bir umut, hayata bağlılık diğer insanlara tavsiyeler bulunuyor.

   Açılışa Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in Eşi Meral Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit’in eşi Şebnem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra Gümüş, kurum amirleri eşleri ve vatandaşlar katıldı.

   Açılış sonrası kısa bir açıklamada bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez; “Bu tarz çalışmaların insan hayatında çok ciddi etkiler yarattığını biliyorum. Kendi yakınlarım da, kendi arkadaşlarım da gördüğüm sıkıntıların insanların dışarıdan sağlıklı insanların sözleri ile, söylemleri ile ya da beden dilleri ile yaptıkları küçük dokunuşların sihirli etkisine defalarca şahit olmuş bir insanım. O yüzden bu tür çalışmalar benim açımdan son derece kıymetli bu anlamda arkadaşlarımı hem tebrik ediyorum hem de kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

   Daha sonra konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda ise; “4 Şubat 2020 Dünya Kanser Günün de kanserin erken teşhis edilmesini, tedavi sürecini sağlayacağı katkı için bu farkındalık etkinliğini düzenledik. Halka bu bilinci aşılamak için kanser tedavisinde erken teşhis sayesin de başarılı olmuş kişilerin olumlu duygularının yansıtıldığı potre fotoğraflarını sergiledik. Bu çalışmada amacımız kanserin baş edilemez bir hastalık olmadığını, herkesin bu mücadelede yalnız olmadığını htirmek ve her zaman kanser hastalarımızın yanında olduğumuzu bildirmek. Bu anlamda bir farkındalık olsun diye böyle bir sergi açılışı yaptık. Herkesin gelip o fotoğrafları görmesini isteriz çünkü hepsi canlı gerçekten tedavi görüp sonrasında sağlığına kavuşmuş insanların portrelerinden oluşan bir sergi toplamda 19 çalışma yer alıyor” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER