Hastane mescidi depo mu yapıldı?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nin bodrum katında, morg ve gasilhanenin yanında yer alan mescidin kapısına kilit vurulurken, namaz kılmaya gidenlerin, kapı önünde sadece 4-5 kişinin sığabildiği küçük ve kirli bir halıda namaz kıldığı görülüyor.

Hastane mescidi depo mu yapıldı?

  Günde yüzlerce hasta ve binlerce vatandaşın gittiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nin mescidi uzun süredir kapalı. Mescidin kapısına kilit vurulurken, alınan bilgilere göre söz konusu mescidin depo olarak kullanıldığı belirtiliyor.

  Vatandaşlar, namaz kılmaya gittiklerinde mescidin bulunduğu konumun bile yanlış yerde olduğunu söyleyerek, "Maalesef ülkemizin birçok hastane, kurum, AVM ve otellerinde mescit en kötü yerlere yapılıyor. Küçücük ve özensiz şekilde yapılan ibadet alanları, yüzde 90'ı Müslüman olan ülkemizde dinini yaşayanlar tarafından tepki karşılanıyor. Şehrimizin en önemli hastanelerinden biri olan ve bölge illere de hizmet veren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nin mescidinin uzun süredir kapalı olduğunu görüyoruz. Mescidin önüne kirli bir halı serilmiş. Namaz kılmaya gidenler sadece 4-5 kişinin sığabildiği bu halıda namaz kılmak zorunda kalıyor. Orada bulunan görevlilere sorduğumuzda, mescidin depo olarak kullanıldığını belirtiyorlar. Pandemiden dolayı belli bir süre kapatılması doğal karşılanabilir. Ancak mescidin depoya çevrilmesi doğru değil. Yine geniş bir alanda sosyal mesafeye uyularak namaz kılınmasında hiçbir sakınca yoktur. Hastanenin her bölümünde insanlar dirsek dirseğe bulunurken, sadece mescidin pandemi mazeret gösterilerek kapatılması yanlıştır. Hastane yetkililerinin diğer birimlere gösterdiği ilgiyi, biraz da dini vecibelerin yerine getirilmesi için kullanılan mescide de göstermesini bekliyoruz" yorumunda bulundular.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER