Havaların ısınması en fazla çocukları sevindiriyor

Van’da şiddetli geçen kış mevsiminin ardından Mart ayının da soğuk geçtiği, ancak Nisan ayı ile birlikte hava sıcaklıklarının arttığı görülüyor. Havaların ısınması en fazla parklarda oyun oynayan çocukları sevindiriyor.

Havaların ısınması en fazla çocukları sevindiriyor

               Van’da uzun süredir kar ve yağmurun yağması, hava sıcaklıklarının da düşük olması yüzünden özellikle çocuklar evlerine hapsolmuştu. Nisan ayı ile birlikte güneşin kendisini göstermesi ve sıcaklıkların yükselmesi ile birlikte aileler çocuklarını parklara götürürken, anaokulundaki öğrenciler de okul önlerinde bulunan parklarda eğleniyor.
Alipaşa Mahallesi’nde bulunan Şefkat Anaokulu’ndaki minik öğrenciler de havaların ısınması ile birlikte okul bahçesindeki parkta doyasıya eğleniyor.

 


               Parkta tahterevalli, kaydırak, salıncak ve diğer oyun aletleriyle eğlenen öğrenciler havanın ısınmasının kendilerini mutlu ettiğini söylüyor.
Okuldaki görevliler ise çocukların oyun oynarken daha dikkatli oynaması ve kendilerine veya arkadaşlarına zarar vermemesi için zaman zaman onları uyarmak durumunda kalıyor.

 


          Öte yandan öğrenci velileri ise çocuklarını okuldan almaya geldiklerinde, çocuklarının parkta oyun oynamak istediklerini söyleyerek, “Sabah okula bıraktığımız çocukları öğlen saatlerinde almaya geliyoruz. Onlar da okul çıkışı biraz parkta eğlenmek istiyor. Okul önündeki parkta onlar eğlenirken bizler de onların eğlencesini izleyerek mutluluklarına ortak oluyoruz. Havaların ısınması bizleri de mutlu ediyor. Bizler da zaman zaman dışarı çıkıp yürüyerek güneşli havada gezerek temiz hava soluyoruz. Kışın genelde çocukları almak için araba ile gelmek zorundaydık. Ama havalar ısındığı için çocuklarımızı yürüyerek gelip alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Havaların ısınması ile birlikte kentteki diğer park alanlarına da çocuklar akın ediyor. Belediyeler ise parklarda arızalı oyun aletlerini tamir ederek çocukların olası küçük kazalar yaşamamasına vesile oluyor.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER