'Hedef 100 kilometre asfalt'

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekil Cemil Öztürk, gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Öztürk, yaklaşık dört saat süren toplantıda ilçede 100 kilometrelik asfalt hedeflediklerini söyledi. Özellikle ruhsat konusunda vatandaşa kolaylıklar sağladıklarını anlatan Öztürk, ruhsatları süresiz vermeye başladıklarını anlattı.

'Hedef 100 kilometre asfalt'

           Van'ın en büyük ilçesi konumunda olan İpekyolu'nda, Kaymakam ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili olan Cemil Öztürk, kentteki gazetecilerle bir araya geldi.
    Kahvaltılı basın toplantısında belediyenin alt yapı, üst yapı ve kültürel-sosyal çalışmaları hakkında bilgiler veren Öztürk, projeleri planlarken ve hayata geçirirken insan odaklı düşündüklerinin altını çizerken, hizmetlerini kaliteden ödün vermeden, hem günün ihtiyaçlarına cevap verecek, hem de uzun vadede kalıcı olarak yapmaya özen gösterdiklerini belirtti.
   Şerefiye Mahallesi'ndeki Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısının ardından, Öztürk birçok konuya değindi. Engelsiz Yaşam Akademisi hakkında bilgi veren Cemil Öztürk, akademinin gerek fiziki şartları gerekse içerdiği eğitim ve sosyal programları açısından Türkiye'nin bu alandaki önemli kurumlarından biri olduğunu vurguladı.

    "İPEKYOLU'NDA 250 RUHSAT VERDİK"
    İlçede daha önce yaşanan ruhsat sorunlarının tamamen giderildiğini ve 250 ruhsat verildiğini belirten Cemil Öztürk, "Bildiğiniz gibi bu ilçe şehrimizin en büyük ilçesi. Bizler ilçemizde her açıdan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde 600-700 civarında inşaat yapılıyor. 250 ruhsat verdik, siz hiç parasal bir dedikodu duydunuz mu? Amacımız halkımızın işini kolaylaştırmaktır" dedi.
İş yeri ruhsatlarının beş yıllık verildiğin söyleyen Öztürk, bunu süresiz yaptıklarını söyleyerek, bu konuda da kolaylık sağladıklarını anlattı.
Konuşmasında basın toplantısının yapıldığı engelsiz yaşam merkezini de tanıtan ve kent için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Kaymakam ve Başkan Vekili Öztürk, ilçenin önemli yollarında da çok güzel çalışmalara imza atıldığını ifade etti.
Öztürk, projeleri planlarken ve hayata geçirirken insan odaklı düşündüklerinin altını çizerken, hizmetlerini kaliteden ödün vermeden, hem günün ihtiyaçlarına cevap verecek, hem de uzun vadede kalıcı olarak yapmaya özen gösterdiklerini belirtti.

    "ENGELLİLER, BURADA ENGELLERİ AŞIYOR"
   Başkan Vekili Öztürk, engelli vatandaşların söz konusu merkezde engelleri aştığını ifade ederek, "Yaşam merkezinde Engellileri gruplara ayırdık. Hepsini yeteneğine ve durumuna göre gruplara ayırdık. Tüm engel gruplarına hitap ediyoruz. Yoğunluk olarak cumartesi ve pazar olarak hizmet veriyoruz. Yaş sınırımız yok, 5 yaştan 50 yaşa kadar tüm engellilere hizmet ediyoruz. Bizim kısıtlarımız yok, bu sayı bin veya 2 bin olur. Engelli bir birey tamamen eve kapanmış, haftada bir gün buraya gelmesi ve hayata tutunması, sosyalleşmesi ve özgüven kazanması anlamında çok büyük katkı sağlar" ifadelerini kullandı.
Sanat Sokağı için de güzel bir proje uygulanacağını anlatan Öztürk, söz konusu sokağın ismine yakışır duruma getirileceğini dile getirdi.
    İlçede 100 kilometrelik asfalt hedefleri olduğunu söyleyen Öztürk, "Kasım sonunda 100 kilometrelik yolu tamamlamış olacağız. Yama ekipleri kıştan kalan veya doğalgazdan kalan yol bozuklarını ikinci kez dolaşıyoruz. 50 mahallemizin 30'u eski köyler. Ya kilit taşı ya da asfalt ile hizmetimizle buluşturacağız. Bu yıl 200 bin metrekare iş yaptık, hedefimiz 250 bin" ifadesini kullandı.
Sorularının cevaplanmasının ardından, basın mensuplarına Engelsiz Yaşam Akademisini gezdiren Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, akademinin faaliyetlerini uygulamalı olarak tanıttı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER