Hizmet-İş, sözleşme öncesi üyelerle bir araya geldi

Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi yönetimi, Büyükşehir Belediyesi ile 2019-2021 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi(TİS) görüşmeleriyle ilgili üyeleriyle bir araya gelerek, bilgilendirme ve fikir alışverişinde bulundu.

Hizmet-İş, sözleşme öncesi üyelerle bir araya geldi

   Hizmet-İş sendikası Van Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu başkanlığında bir araya sendika üyeleriyle istişare toplantısında, Sendika yönetimince TİS görüşmeleriyle bilgiler verildi.

   Alışılmışın dışında bir ilki yapmayı ve Sendikacılık tarihine de bir yeniliği katmayı amaçladıklarını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Efeoğlu, “Bugüne kadar hiçbir sendika sözleşme görüşmeleri öncesi veya görüşmeler safhasında üyelerine danışmadan üyelerinin fikir ve  taleplerini dikkate almadan görüşmelere sesiz sedasız ve genel merkezce hazırlanan taslak üzerinde başlanır imzalar atıldıktan sonra üyelerin haberi olurdu. Ancak biz burada üyelerimizin katılım gücüyle hareket etmek istedik. Buda sanırım Van’da sendikal tarihinde bir ilk olacaktır. İşverenle başlatılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin başlangıcından üyelerimizle bir araya gelerek onların fikirlerini, görüşlerini, talep ve beklentilerini almak amacıyla böyle bir toplantı düzenledik. Burada derleyeceğimiz bilgi ve talepler doğrultusunda işverenle yapılan görüşmelerimizden de dile getirerek herhangi bir iş kaybı veya hak kaybının yaşanmaması ayrıca üyelerimizin menfaatlerini en yüksek seviyeye çıkartmak için çaba sarf edeceğiz. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

    Büyükşehir Belediyesiyle yapılacak 3 yıllık Toplu İş Sözleme görüşmelerinin 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini  anlatan Efeoğlu, bu görüşmelerde ‘idari bölüm’ tamamlanarak mutabakata varıldığını, sonraki görüşmelerin ise, ‘taban ücretleri, sosyal haklar ve kıdem tazminatlarını’ içeren maddeler üzerinde yapılacağını sözlerine ekledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29