Hz. Âişe-i Sıddıka Kur'an Kursu'nda eğitim programları…

Van'da Hafıziye Mahallesi'nde hizmete açıldığı günden beri öğrencilere mesafe kat ettiren ve kişisel gelişim kazandıran Hz. Âişe-i Sıddıkâ Yatılı Kur'an Kursu'nda periyodik haftalık eğitim programları devam ediyor.

Hz. Âişe-i Sıddıka Kur'an Kursu'nda eğitim programları…

       Van'da onlarca eğitim aktivitesiyle dikkat çeken Hz. Âişe-i Sıddıkâ Kız Kur'ân Kursu, programlarına hız kesmeden devam ediyor. Kurs Müdiresi Süheylâ Türk'ün titiz çalışmaları ve mesâi mefhumu gözetmeden hizmet eden sekiz bayan öğretmenin fedakârlığı neticesinde bölge halkının eğitimine ve aile mutluluğuna büyük oranda katkıda bulunuluyor.

 


       Din Görevlisi ve İpekyolu Gençlik Koordinatörü Hamza Toprakoğlu, söz konusu kursta, 'Kişisel Gelişimde Bireysel Denetim ve Sosyal Medya Bağımlılığının Zararları' konusunda öğrencilere bilgiler verdi. Kırk dakikalık bir sunumla öğrencilere tecrübe paylaşımında bulunan Toprakoğlu, kendilerine yönlendirici tavsiyelerde bulundu.

 


       Van Valisi Murat Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İpekyolu İlçe Müftüsü Sâcit Emiri, Tuşba İlçe Müftüsü Zâhit Demirel, Van İl Müftülüğü Aile Danışmanlık ve Rehberlik Bürosu Vâizeleri ve Uzman Öğreticileri'nin büyük destek ve himâyelerinin olduğu Hz. Âişe-i Sıddıkâ Kız Kur'ân Kursu'nun eğitim seminerlerine ve konferanslarına Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin öğretim üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uzman öğretmenleri ve ihtisas sahibi Din Görevlileri de iştirak ediyor.

 


      Konuyla ilgili açıklama yapan din görevlileri ise, Hz. Âişe-i Sıddıkâ Yatılı Kur'an Kursu'nda bir aile bilinciyle ve ev ortamı hijyeniyle hizmet verildiğini, kursta bütün sınıflar ve kullanılan alanların mis gibi koktuğunu, iç mimarisinin cezbedici olduğunu, ayrıca ev ortamından çok daha sıcak olduğunu belirtiyor.

 


      HER HAFTA "EĞİTİME DÂİR BİR KONU BİR KONUK"
   Davet edilen eğitimcilerin ve alanında ihtisas sahibi uzmanların, ihtiyaç odaklı belirlenen konularda öğrencileri bilgilendirdiği belirtilerek, ufuk ve şuur kazandırdığı ve kişisel başarı performanslarını yükseltecek beceri ve tekniklerin kazandırıldığı ifade edildi.
Hz. Âişe-i Sıddıka Yatılı Kız Kur'ân Kursu'nda her hafta eğitim programlarının süreceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER