İlhan: ABD'ye karşı somut adımlar atılmalı

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in sözde başkenti ilan etmesi olayından sonra, mutlaka somut adımların atılması gerektiğini söyledi.

İlhan: ABD'ye karşı somut adımlar atılmalı

    Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, "Her şeyden önce belirtmek isteriz ki Telaviv'i bile İsrail'in başkenti olarak tanımıyoruz. Müslüman ülkeleri birbiriyle ve kendi iç problemleri ile boğuşurken, İsrail adım adım Arz-ı Mev'ud hedefine yürüyor. Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir. Kudüs bir İslam şehridir ve böyle kalmaya edecektir. Arz-ı Mev'ud projesinin hayata geçirilmesi için uygulanan projelerin başında BOP gelmektedir. Ne Saddam, ne Kaddafi ne de Suriye'de yaşananlar asıl sebep değil, bunlar halkı kandırmak için ortaya atılanlardı. Asıl hedef Büyük İsrail. Bunu anlamak için Filistin haritasına bakmakta fayda var. İsrail bugün Filistin'in önemli bir bölümünü sahip olmuşken zamanla Filistin mahallelere kadar düşmüştür. Ortadoğu'da vesayet savaşları tertiplenmektedir. Müslümanlar arasında ırk, mezhep gibi farklıları kaşıyarak çatışmaları körüklüyorlar. Bizi birbirimize düşürüyorlar. Böylece amaçlarını gerçekleştirmek ve bizi bir kerede yutabilmek için buraları adeta yumuşak lokma haline getiriyorlar. Bu hesaplara karşı uyanık olmalıyız" ifadelerini kullandı.
    İlhan, yaşanan gelişme karşısında ülke olarak derhal somut adım atılması gerektiğini ifade ederek, "Kudüs Filistin'in başkenti olarak tanınmalıdır. İsrail ve ABD büyükelçilikleri kapatılmalıdır. İncirlik üssü kapatılmalıdır. Cuma namazıyla birlikte Ayasofya Camii ibadete açılmalıdır. Mavi Marmara anlaşması iptal edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER