İlhan: Kronikleşen sorunlar çözülmeli!

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, haftalık olarak kentteki sorunları gündeme taşımayı sürdürüyor. Başkan İlhan, Van’da kronikleşen sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

İlhan: Kronikleşen sorunlar çözülmeli!

          Büyükşehir İş Merkezi’ndeki Saadet Partisi İl Başkanlığı bürosunda, her hafta kentin sorunları ile ilgili basın toplantıları düzenleniyor.

 


           Bu haftaki toplantıda konuşan SP İl Başkanı Özay İlhan, gündemlerinin başta Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Park AVM ve Tekel Binası olduğunu, diğer konularda da erilen sözlerin yarım bırakıldığını belirtti.
Park AVM konusuna değinen Başkan İlhan, “Yapımı yaklaşık 10 yıl süren yapıldığı andan bitirildiği ana kadar tartışma konusu olan şehrin en merkezi noktasında milyonlarca para harcanan Park Avm proje hatası ve ben yaptım oldu mantığı neticesinde 70 işyerinin faaliyete başladığı Park Avm’de şimdide borçtan dolayı elektrikler kesilmiş ve sadece 17 işyeri ayakta kalma mücadelesi vermektedir” ifadelerini kullandı.

 


         “BİRÇOK SÖZ YARIM BIRAKILDI”
Tekel binası konusuna da vurgu yapan Başkan İlhan, “Şehrimizin en merkezi noktalarının başında bulunan Tekel eski binası son günlerde yine tartışmaların odağında bulunmaktadır. Tekel binası mahkemelik durumdadır fakat sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine dün ilimize gelen Sayın Bakan Kültür evi olacağı konusunda söz vermiştir. Biz de Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak; verilen sözleri yarım bırakılan işleri yıkılan yerleri tutulmayan sözleri hatırlatmak istiyoruz. Çevreyolu dediniz yarım bıraktınız her seferinde başka hikâyeler anlattınız. Kent Meydanı dediniz tarihi Van Müzesini yıktınız meydanı yapmadan şehri terk ettiniz.

 

              Katlı Otopark dediniz yıllarca vatandaşı beklettiniz olmadı baştan deyip işyerine çevirdiniz atıl vaziyette bıraktınız. Adliye Lojmanlarını yaptınız çürümeye terk ettiniz. Van halkının çoluk çocuk vakit geçirdiği iskele sahil bandını yıktınız ve o halde bıraktınız. Stadyum sözü verdiniz gördük ki portatif tribün yapmaktan öteye geçemediniz. Van Et Balık Kurumunu yıktınız yerini kentimize yakışmayacak bir şekilde bıraktınız. Tramvay dediniz olmadı Trambüs yapalım dediniz netice de hiç bir şey yapmadınız. Cazibe Merkezleri programı açıkladınız fabrikalar kuracağız dediniz mevcut fabrikalarımızı yıktınız. Türkiye’nin en büyük gölü Van denizi için bir koruma kanunu çıkartamadınız. Korkarız ki Eski Devlet Hastanesi yeri ve Eski Tekel Binasıyla alakalı verilen sözler de askıda kalacaktır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak bir kez daha ilin sözde vekillerine sözde yöneticilerine bu şehrin kronikleşmiş sorunlarına çare üretmeye davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29