İnanç: Yeni bir kayak tesisi arayışı sürüyor

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Abalı Kayak Tesisleri’nde sezonun açıldığını, ancak son üç dört yıldır yeterli kar yağışının olmaması dolayısıyla 1,5 veya iki ay gibi bir sürede tesislerin hizmet verebildiğini söyleyerek, “Bu yüzden yeni bir kayak tesisi için yer arayışımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İnanç: Yeni bir kayak tesisi arayışı sürüyor

   Van’ın Gevaş İlçesi’ndeki Abalı Kayak Tesisleri’nde kayak sezonu açıldı.

   Ancak konuyla ilgili bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Abalı’da yeterli kar yağışı konusunda sıkıntılar var. Bir kayak tesisisin 20-30 santimetrelik bir kar yağışı ile hizmet vermesi zordur. Son üç yıldır bir türlü istenen kar yağışı olmuyor. Bu yüzden tesisler 1,5 veya  iki ay hizmet veriyor. Bu da bizleri yeni bir kayak tesisi yapılacak olan yer arayışına itiyor. Güneşi fazla almayacak, ama bir yandan da gölü görebilecek bir kayak tesisi yeri için arayışımız sürüyor. Abalı’da örneğin 3 yıl önce biz hiç sezonu açamadık. Düşünebiliyor musunuz, kar yağışı olmadı ve biz bir gün bile sezonu açamadık” dedi.

 

   “GEÇEN YIL DA YETERLİ KAR YAĞIŞI YOKTU”

   Akdamar TV’de Salih Deniz’in hazırlayıp sunduğu programda kentteki kayak sporu ile ilgili konuşan İnanç, geçen yıl da Abalı’da gecikmeli olarak sezonun açıldığını ve sadece 1 ay kayak tesisinin çalıştığını söyledi. 

   Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Temsilcisi Ramazan Kıvanç’ın da katıldığı programda konuşan Müdür İnanç, “Abalı’da üç yıllık süreç bizi bu yer arayışına itti. Ama şimdi bazen de bakıyorsunuz çok iyi kar yağabiliyor. Örneğin dört yıl önce bizler 1 Aralık’ta kayak tesisini hizmete açtık. Türkiye’de kayak sezonunu en erken açan il olduk. Şimdi bazıları diyor ya niye daha önceki yıllarda yer arayışına girmediniz? Biz de diyoruz bir iki yılda gelişen kar yağışı olaylarına göre kayak tesisi yeri değiştiremezsiniz” ifadelerini kullandı.

   Abalı için ‘Kayak Evi Projesi’ yaptıklarını, ancak yeni yer arayışından dolayı bu projenin hemen hayata geçmediğini anlatan İnanç, “Şimdi bizler bu projeyi hayata geçirirsek, ama daha sonra kayak tesisini başka yere taşırsak kamu zararı doğar. O yüzden biraz bekliyoruz. İnşallah bu konuda da gelişme oldukça kamuoyuyla paylaşırız” diye konuştu.

    İnanç, konuşmasında Gençlik Spor Müdürlüğü’nün hizmetlerini de dile getirdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29