İpek Kadınlar yemek yaparak yarıştı

Van’ın İpekyolu ilçesinde 17 kadın İpek Kadınlar Yöresel Yemek Yarışmasına katıldı. Kadınlar, yaptıkları yemeklerle yarışırken, birincilere elektrik süpürgesi, tencere seti, yemek takımı ve fırın; ikincilere ütü, granit takımı, baharat takımı ve banyo seti; üçüncülere da çatal- kaşık-bıçak seti, çay seti ve çerezlik takımı verildi.

İpek Kadınlar yemek yaparak yarıştı

   İpekyolu Belediyesi'nce düzenlenen ‘İpek Kadınlar Yöresel Yemek Yarışması'na 17 kadın katıldı. Yöresel yemeklerin beğeniye sunulduğu yarışma, ilçeye bağlı Karagündüz Mahallesi Taziye Evinde yapıldı. Kadınlar, en lezzetli yöresel yemeği yapmak için kıyasıya yarıştı. Yarışma Erişte Aşı, Köfte, Keledoş ve Helva olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.  Van yemek ve mutfak kültürünü gönüllü olarak tanıtan kadınlardan oluşan 'Mavi Fularlılar' grubundan Filiz Dinler ile Zehra Aygen ve Şefler Sinan Pulat ile Adem Ergin’in jüri üyesi olduğu yarışmada Erişte Aşı yemeğinde Aslı Polater birinci, Şöhret Yardım ikinci, Saniye Şahin ise üçüncü oldu. Köfte yemeğinde Behice Alıcı birinci, Aslı Polater ikinci, üçüncü ise Ayten Güleşçe oldu. Keledoş yemeğinde ise Kıymet Yardım birinci, ikinci ise Şükran Polater oldu. Bu kategoride sadece iki kişi yarıştı. Helva tatlısında da birinci Bahar Yardım, ikinci Müyeser Çomak, üçüncü ise Selvi Şahin oldu.
"KÜLTÜREL AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ"
    'Mavi Fularlılar' grubundan Zehra Aygen, bu tür yarışmaların önemli olduğunu belirterek, “Yöresel Yemek yarışmaları kültürel açıdan çok önemlidir. Güzel bir yarışmaydı, çekişmeliydi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
"VAN ÇOK GENİŞ BİR YEMEK KÜLTÜRÜNE SAHİPTİR"
   Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada: “Düzenlediğimiz yarışmada gerek coğrafyası, gerek beşiklik ettiği medeniyetten dolayı Van çok geniş bir yemek kültürüne sahiptir. Bizlerde bu kültürü yaşatmak ve devamlılığını getirmek için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız bu süreçte bir nebze olsun kadınlarımızın daha rahat nefes almalarını, farklı bir ortama girerek stres ve sıkıntılarını atmalarını hedefliyoruz. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” denildi.
"KADINLARDAN TEŞEKKÜR"
   Yarışmaya katılan adaylara belediye personeli tarafından hijyen paketi dağıtıldı. Kadınlar da heyecanlı ve güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne teşekkür ettiler. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29