İpekyolu Belediyesi koronavirüs denetimlerine devam ediyor

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs pandemi’sine karşı alınan tedbir ve önlemler kapsamında denetimlerine devam ediyor.

İpekyolu Belediyesi koronavirüs denetimlerine devam ediyor

  İpekyolu Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan genelgeler kapsamında  ilçede kurulan semt pazarları başta olmak üzere, market manav fırın ve diğer işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Tamer Seymen, ilçe sınırlarında bulunan 314 adet market ve diğer umuma açık işletmeye yönelik sosyal mesafenin korunması ve maskesiz müşteri alınmaması yönünde denetim gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade ederken kurallara uymayan 3 markete de adli ve idari işlemler yaptıklarını dile getirdi.


Ayrıca ilçede kurulan Semt pazarlarında salgının yayılımını engellemek amacıyla İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle sürekli olarak pazarcı esnafını denetlediklerini söyleyen Seymen esnafın maskesiz ve eldivensiz çalışmaması, pazara girmek isteyen vatandaşların da maskesiz girmemesi ve sosyal mesafe kurallarına uymaları hususunda uyarılarda bulunduklarını ifade etti.

Seymen, “İpekyolu Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü olarak dışarı çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşların kurallara uymaları hususunda sürekli olarak uyarı ve denetimlerde bulunuyoruz. Bu güne kadar yapmış olduğumuz denetimler sonucunda İçişleri Bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelgelere uymayarak kuralları çiğneyen 1 halı saha , 1 berber, 3 lokanta ile 4 okey Salonuna adli işlemler başlatarak, idari yaptırımlar uyguladık. Bu bağlamda bizler İpekyolu Belediyesi olarak gerek umuma açık işletme gerekse İçişleri Bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelgeler kapsamında denetim ve kontrollerimize aralıksız devam ederek değerli ipekyolu halkının güvenliği ve sağlığı için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER