İpekyolu Belediyesi'nden anlamlı kampanya…

İpekyolu Belediyesi, kırsal mahallelerdeki okullarda eğitim gören öğrenciler için ‘Saklama Paylaş’ adlı proje ile oyuncak ve kitap paylaşım kampanyası düzenledi.

İpekyolu Belediyesi'nden anlamlı kampanya…

    Söz konusu proje ile ilçe genelinde merkez mahallelerde bulunan tüm resmi ve özel okullara, kamu kurum - kuruluşlarına, sağlık ocakları ve muhtarlıklara 25 gün süreyle saklama paylaş kumbaraları bırakılarak, kırsal mahallelerimizdeki çocuklara oyuncak ve okuma kitabı ulaştırılması hedefleniyor.

         Proje ile ilgili kumbara toplama noktaları ve stantları Beşyol Meydanı, Sanat Sokağı, Van AVM önü, YYÜ Kampüsü, Tüm Merkez okulları, Tüm Sağlık Ocakları Tüm Muhtarlıklar’a bırakıldı.

         Bu doğrultuda kırsal ve merkez mahalleler arasında kardeşlik köprüleri kurularak paylaşım duygusunun pekiştirilmesi, okuma oranının yükseltilerek kullanılmayan oyuncak, roman, hikaye, boyama kitabı vb. malzemelerin yeniden değerlendirilmesi planlanıyor. Yapılan açıklamada, “İpekyolu Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri doğrultusunda yürüttüğü saklama paylaş projesini 25 Ekim’e kadar sürdürecektir. Vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak ayrıntılı bilgilere 444 7 160 no’lu telefondan da ulaşabilirler” denildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29