İpekyolu Belediyesi'nden ruhsat kolaylığı…

İpekyolu Belediyesi iş yeri ruhsatları konusunda önemli bir adım attı. Denetimler sonucu ruhsatı olmayan iş yeri sahipleri, belediyeye davet edilerek kendilerine yardımcı olunacağı ifade edildi.

İpekyolu Belediyesi'nden ruhsat kolaylığı…

   Ruhsatsız olarak çalışan iş yerlerinin tespit edilmesi ve söz konusu iş yerlerinin ruhsatlarını alarak yasalar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bir dizi önlem aldı.

   Bu çerçevede, ilçede yapılan denetimler kapsamında,  792 işletme denetlendi ve ruhsatsız olduğu tespit edilen 489 işletme sahibi, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını almak üzere İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ruhsat Denetim Şefliğine davet edildi.

   Uygulamanın en dikkat çekici noktası ise önceden uygulanan 5 yılda bir ruhsat yenileme işlemine, belediye meclisince alınan karar ile son verilmesi ve bundan sonra alınacak ruhsatların süresiz olması. Bu doğrultuda,  belediyeye ödenecek ruhsat harcı ile ilgili örnek bir hesaplama tablosu da denetime tabi tutulan esnaflara hazırlanan broşürlerle bildirildi.

    Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, bilgilendirme amaçlı olarak iş yerlerini denetledi ve dağıttıkları broşürlerle yenilik ve kolaylık getiren uygulama hakkında bilgi verdi.

   Yetkililer, ruhsat sahibi olmayan tüm işletme sahiplerine, belediye tarafından  kolaylaştırılan ruhsat işlemlerini gerçekleştirmek üzere başvurularını yapma ve sunulan bu fırsattan istifade etme çağrısı yaptı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER