İpekyolu Belediyesi'nden sokak hayvanları duyarlılığı…

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarında yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İpekyolu Belediyesi'nden sokak hayvanları duyarlılığı…

    Gönüllü vatandaşlarımızla birlikte her hafta farklı bir noktada besleme çalışması yapan ekiplerimiz, bu hafta da üniversite öğrencilerden oluşan gönüllülerimiz ile birlikte Sıhke Gölü ile Van Kalesi çevresinde sokak hayvanları için besleme çalışmalarını yürüttü.

    Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada, “Bütün hafta boyunca mesai yapan ekiplerimiz bu hafta sonunda da üniversite öğrencileriyle birlikte sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu Sıhke Gölü ile Van Kalesi civarında yiyecek bulma sıkıntısı çeken hayvanlara yiyecek dağıttı. Gönüllüler ile sokak hayvanlarının besleme sırasındaki görüntüleri güzel anlara sahne oldu. Bu etkinlikler sayesinde insanlar ile hayvanlar arasındaki bağın güçlenmesi hedeflenirken, gönüllü üniversite öğrencileri herkesi bu duyarlı projede buluşmaya davet etti.  Ekiplerimiz ile üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllüler daha sonra Hayvan Bakım Evi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek buradaki hasta ve yaralı hayvanları görme imkanı buldu.İpekyolu Belediyesi özellikle kış aylarında yiyecek ve içecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının ihtiyacını karşılamaya yönelik yürüttüğü projesini genişletilerek sürdürmeye devam edecek. Bu kapsamda sokak hayvanlarına umut olmak isteyen vatandaşlarımız belediyemizin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne müracaat ederek ekiplerimiz ile birlikte besleme çalışmalarına katılabilir” denildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2019, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29