İpekyolu Belediyesi'nden sokak konserleri...

Van'ın merkez İpekyolu Belediyesi, korona virüs nedeniyle hafta sonunu evde geçiren vatandaşların neşeli vakit geçirebilmeleri için mahalle ve sokaklarda mini konserler düzenliyor.

İpekyolu Belediyesi'nden sokak konserleri...
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı etkin bir mücadele yürüten İpekyolu Belediyesi, fiziki çalışmaların yanı sıra sosyal etkinliklerle de ilçedeki vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

  Belediyeye bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de, bu etkinlikler kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle evlerinde kalan ilçe sakinlerinin keyifli vakit geçirmesi için soğuk havaya aldırış etmeden müzik sistemli araçlarla ilçeye bağlı cadde ve sokaklarda mini konser düzenliyor.

  Vanlı müzisyenlerden oluşan grup, bu kez Kevenli mahallesinde TOKİ’de ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. Türkçe, Kürtçe hareketli parçaların seslendirildiği konsere mahalle sakinleri de balkonlara, pencerelere çıkarak alkışlarla, halaylarla eşlik ederken; bazı vatandaşlarda bu güzel ve neşeli anları cep telefonlarıyla dakikalarca kaydetti.

  Konserde aynı zamanda vatandaşların evlerinden çıkmamaları için sık sık ‘Evde Kal’ çağrısı yapıldı.

  “BU ZORLU SÜREÇTE VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, mini konser etkinliğinin kısıtlamalar sona erene kadar, her hafta sonu farklı mahallelerde ve sokaklarda devam edeceğini belirterek; bu zorlu süreçte vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler. İlçe sakinleri de etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, belediye çalışanlarına teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2020, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER