İpekyolu Belediyesi'nin mesleki ve eğitim kursları sürüyor

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçe geneline hitap eden sanat ve mesleki eğitim kursları açıyor. İlçe Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak açılacak kurslardan 430 kişi faydalanacak.

İpekyolu Belediyesi'nin mesleki ve eğitim kursları sürüyor

           İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler için açılacak kurslarımız, Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ile Erçek Yaşam Merkezlerinde verilecek. Vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirmesini, sosyalleşmelerini, günlük hayatta faydalanabilecekleri bilgi ve birikime sahip olmalarını, kültürel ve sosyal gelişime katkı sağlamalarını hedefleyen kursların iki ayrı merkezden sürdürüleceği açıklandı.

 

       130 kişinin hizmet alacağı Erçek Yaşam Merkezinde; el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, resim, müzik( gitar, bağlama) ve bilgisayar kursları verilecek Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde ise 300 kişiye; resim, müzik( gitar, bağlama, keman, piyano), bilgisayar(robotik kodlama), İngilizce, seramik, tiyatro, halkoyunları ve okuma yazma kursları verilecek.

 

        Ayrıca kurslardan faydalanmak isteyen hanımların iş eğitimi alırken çocukları için de oyun odaları mevcut olacağı, kurslardan hizmet alan çocuklu kursiyerlerin çocuklarının emin ellerde eğitici faaliyetler alarak hem eğleneceği, hem öğreneceği ifade edildi.

 

      Yapılan açıklamada, “Ücretsiz olarak verilecek kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyenler, 2 Ocak 2020 tarih itibari ile Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ile Erçek Yaşam Merkezlerinde şahsen başvuru yaparak yararlanabilecek” denildi.Bölge Gazetsei Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29