İpekyolu Müftülüğündeki görevlilerden vefa hizmeti...

65 yaş üstü ve tek başına yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını evlerine götürmek için İpekyolu Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde kurulan VEFA Sosyal Destek Birimine İpekyolu müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında görevli 30 din görevlisi görevlendirildi. Söz konusu görevliler 65 yaş üstü ve tek başına yaşayan vatandaşlara destek oluyor.

İpekyolu Müftülüğündeki görevlilerden vefa hizmeti...

     Polis, Jandarma, kurumlarca görevlendirilen personellerden oluşan ekibin içinde yer alan din görevlileri İpekyolu Kaymakamlığınca hazırlanan gıda paketlerini belirlenen vatandaşların evlerine kadar götürüyor. 65 yaş üstünde olan ve sokağa çıkamayan vatandaşların maaşları, sürekli kullandığı ilacı Vefa destek birimince görevlendirilen din görevlileri ile birlikte adreslerine teslim ediliyor.

İpekyolu ilçe Müftülüğünde görev yapan din görevlileri çevrelerinde bu yaş gurunda olan veya maddi durumu zayıf olan vatandaşları belirleyerek ilgili birimlere bildirmek suretiyle bu kişilerin ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sunuyor.

Özellikle mahallelerde görev yapan din görevlileri kimsesiz olan vatandaşların günübirlik market, manav vb. ihtiyaçlarını bizzat temin ediyor. Daha önce İpekyolu Müftüsü iken Van İl Müftü Yardımcılığına atanan ve halen İpekyolu İlçe Müftülüğüne Vekaleten bakan Sacit EMİRİ  “Daire personelleri ve sahadaki İmam-Hatip, Müezzin Kayyım Kur’an Kursu öğreticileri ile en ücra köşelere kadar ulaşan personel ağımızla bu zor günde zorda kalan, kimsesi olmayan, fakir fukara, garip guraba tüm vatandaşlarımızın hizmetinde ve onların yanında olmaya, onlara maddi manevi yardımcı olmaya devam edeceğiz diyerek bu süreci dayanışma içerisinde birlik ve beraberliğimizi en üst seviye tutarak Devletimizin talimatları doğrultusunda “Haydi Van Evde Kal, Sağlıcakla Kal”  diyerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz Bize Yeteriz, Türkiyem” yardım kampanyasına tüm gücümüzle destek vererek bu sıkıntılı günleri milletçe  Allah’ın iznü inayetiyle atlatacağız” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29