İpekyolu'na 90 kilometre asfalt

Van Büyükşehir Belediyesi İpekyolu ilçesinde yapacağı 90 kilometrelik sıcak asfalt için ihale yaptı.

İpekyolu'na 90 kilometre asfalt

         Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, 2018 sıcak asfalt çalışmaları kapsamında sadece İpekyolu ilçesinde yaklaşık olarak 90 kilometrelik yolu sıcak asfaltla buluşturacak.

 

 

       Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda açık ihale usulü ile gerçekleştirilen ve 2 kısım şeklinde yapılan ihaleye 13 firma katıldı. Yaklaşık 16 Milyon 913 bin 048 TL maliyetli olan birinci kısım ihaleye en düşük teklifi 11 milyon 889 bin 466 TL ile Kandaşoğlu Yapı A.Ş verirken, en yüksek teklifi ise 15 milyon 733 bin 133 TL ile Saylık Yol Yapı İnşaat Madencilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi verdi. Yaklaşık maliyeti 12 milyon 150 bin 319 TL olan 2. Kısım ihaleye ise en düşük teklifi 8 milyon 639 bin 360 TL ile Best Yol Yapı AŞ – Arma İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi A.Ş verirken, en yüksek teklifi ise 12 milyon 365 bin 764 TL ile Saylık Yol Yapı İnşaat Madencilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi verdi. İhale önümüzdeki günlerde ihale komisyonunun yapacağı değerlendirmeler neticesinde sonuçlanacak.

 

 

     İhalenin hayırlı olması temennisinde bulunan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Cem Bartın, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile Mart ayında start verdikleri yol yapım çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini söyledi.

 

 

     Sadece İpekyolu ilçesinde bu yıl yaklaşık olarak 90 kilometre sıcak asfalt çalışması yapacaklarını anlatan Cem Bartın, “Geçtiğimiz yıl kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere ilimiz genelinde yaklaşık bin kilometre yol yaparak, kent tarihinde bir ilke imza atmıştık. Bu yıl da aynı azimle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.  Mart ayının ortalarında start verdiğimiz yol yapım ve asfalt çalışmalarımız sürüyor. Merkez ilçelerimiz başta olmak üzere 13 ilçemizde aynı anda çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda bugün ihalesini yaptığımız İpekyolu ilçemizdeki muhtelif yolların sıcak asfalt işi de inşallah en kısa zamanda ihale aşamasını geride bırakarak çalışmalarına başlayacağız. Yapılan ihale ve akabinde yapılacak çalışmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29