İpekyolu'nda 6'ncı Z Kütüphane...

İpekyolu Belediyesi’nce yaptırılan Z kütüphanelerin altıncısı Eğitim ve Öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte , Namık Kemal İlk ve Orta Okulu’nda törenle hizmete açıldı.

İpekyolu'nda 6'ncı Z Kütüphane...

      Törende bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ilçe genelinde 10 okulda yapılan Z kütüphanelerin altıncısının Namık Kemal İlk ve Orta Okulu’nda hizmete açıldığını belirtti.

    Öztürk “Görüştüğümüz öğrenciler güzel bir sömestr tatili yaşadıklarını ama derslerini, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlediklerini söylediler. Bizler burada hem Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısını hem de okulumuzun Z Kütüphanesini birlikte açalım dedik. Burası açılışını yaptığımız altıncı Z Kütüphane ve 4 tane daha açacağımız Z kütüphanemiz var. 2018 yılında da inşallah 10 tane daha Z kütüphane planlamasını yapıp toplamda 20 tane Z Kütüphaneyi okullarımıza kazandırmış olacağız. İnşallah bunların sayısı artacak çünkü eğitim önemli, bilim edinmek önemli. Buranın önemini de vurgulamak isterim çünkü burası aslında okul müdürünün odasıydı. Ama artık burası öğrencilerin gelip soluk alabileceği, araştırma yapabileceği , kitap okuyabileceği  yer haline geldi. Kendisine bu jestinden dolayı huzurunuzda hem öğrenciler adına hem ilçe adına  teşekkür ediyorum" dedi.
     Namık Kemal İlk ve Orta Okulu’nda hizmete açılan Z kütüphanede; 1 adet duvara monte OKU şeklindeki kitaplık,1500 adet kitap, 1 adet dünya konseptli kitaplık,2 adet duvar tipi ağaç kitaplık, 2 adet duvar kitaplık, 2 adet duvar tipi radüslü kitaplık, 1 adet lotus orta kitaplık, 2 adet ağaç form orta kitaplık, 5 adet kare masa, 4 adet lotus çeyrek puf, 1 adet çeyrek daire kitaplıkla bitişik üçlü bilgisayar masası,1 adet çeyrek oval banko, 27 adet sandalye, 1 adet altılı duvar pano seti bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER