İpekyolu'nda aile içi şiddet semineri…

İpekyolu Belediyesi’nin, sağlıklı nesiller ve bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediği seminerlerin bu haftaki konusu Toplumsal Cinsiyet ve Aile İçi Şiddet oldu.

İpekyolu'nda aile içi şiddet semineri…

   İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ve Berivan Kültür-Sanat Merkezi’nde 5 ay boyunca her hafta verilecek  seminerlerin ikincisi Psikolog Tufan Hezer ve Sosyal Hizmet Uzmanı Özgül Kapıcı tarafından veridi.

    Aralarında Ak Parti ilçe kadın kolları yönetimi ve belediyemiz kurslarına katılan kadın kursiyerlerin de bulunduğu 200 katılımcıya, “Ailenin önemi, şiddet nedir, şiddetin türleri, insanlar neden şiddet uygular, yanlış inanışlar, şiddetin htirdikleri, şiddetle başa çıkma yöntemleri” konularında açıklayıcı bilgiler verildi.

    Seminer sonrasında katılımcılara şiddet görenlerin başvurabilecekleri kuruluşlar olan, İl Sosyal Hizmetler, Alo 183, Sağlık Kuruluşları, Polis ve Jandarma merkezleri, belediyeler, baro birlik merkezleri, savcılıklar ve  kadın sivil toplum kuruluşları tanıtıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER