İpekyolu'nda dengbejlik yarışması...

İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen Dengê Mala adlı proje kapsamında vatandaşlar, 0-9 dakika arasında söyleyecekleri kürtçe uzun hava türkülerini videoya alarak 13 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında [email protected] adresine yollayarak başvuruda bulunabilecek.

İpekyolu'nda dengbejlik yarışması...

   İpekyolu Belediyesi Dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği yeni tip koronavirüs (COVID-19) karışında evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza yönelik etkinlik ve projelerine bir yenisini daha ekliyor.

   İpekyolu Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürülüğü, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal hayatta yaşanan değişikliklerden dolayı evde kalmak zorunda olan vatandaşlarımızın, vakitlerini daha verimli ve keyifli geçirmeleri amacıyla kültür projelerine bir yenisini daha ekleyerek “Dengê Malan” adlı projesini hayata geçirdi.

    Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmettin Akarslan amaçlarının, yörenin en önemli kültür değerlerinden biri olan Dêngbeji sanatının yeni nesile ulaştırılması amacıyla düzenlenen kültür projesinde halkın evlerinde güzel vakit geçirmelerini sağlamak ve bu kültürü yeniden canlandırmak olduğunu dile getirdi.

   Proje kapsamında il geneli olarak düzenlenen yarışmaya vatandaşlar, 0-7 dakika arasında söyleyecekleri kürtçe uzun hava türkülerini videoya alarak 13 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında [email protected] adresine yollayarak başvuruda bulunabilecekler.

   İpekyolu Belediyesi tarafından oluşturulan jüri değerlendirme kurulu videoların değerlendirilme işlemlerini tamamladıktan sonra yarışma sonuçları 30 Nisan tarihinde açıklanacak. Yarışmada birinciliği elde eden yarışmacıya, yarım altın, ikinciliği elde eden yarışmacıya çeyrek altın, üçüncülüğü elde edecek yarımacıya da bağlama hediye edilecek.

   Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri 326 binlik nüfusa sahip ilçede 7’den 70’e tüm vatandaşların katılabileceği bu tür farklı proje ve etkinliklerine devam edeceklerini belirtti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2020, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER