İpekyolu'nda dezenfekte çalışmaları yeni makine ile yapılıyor

İpekyolu Belediyesi, koronavirüs ile mücadelede dezenfekte ekipmanlarına bir yenisi ekleyerek çalışmalarına devam ediyor.

İpekyolu'nda dezenfekte çalışmaları yeni makine ile yapılıyor

   İpekyolu Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçede insan trafiğinin yoğun olduğu noktalarda etkin bir mücadele gerçekleştirmek için Mikronsis makinesi ile ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar da dezenfekte çalışmalarına başladı.

    Araç arkasına takılan sistem, aracın geçtiği tüm bölgelere içerisinde depoladığı dezenfektan içeriği püskürterek bölgenin dezenfekte olmasını sağlıyor.

    Ayrıca İpekyolu Belediyesi vatandaşların günlük hayatlarında yoğunlukla kullanmış oldukları işletmeler ve kamu kurumlarına 50 adet el dezenfekte sistemi kurdu.

    İpekyolu Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Volkan Avcı yaptığı açıklamada, getirtmiş oldukları, Mikronsis makinesi sayesinde koronavirüs ile mücadelede daha etkin bir rol alarak ilçemizin başta vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı şehir merkezimizdeki cadde ve sokaklar, daha sonrada periyodik olarak mahalle aralarına girerek ilçemizin tamamının dezenfekte edilerek virüs ve virüs benzeri insan sağlığına zarar veren kalıntılardan arındırmayı hedeflediklerini bildirdi. Ayrıca Avcı koronavirüs salgınını önlemek için ilçemizde bulunan işletme ve ilimizde hizmet veren kamu kurumlarına 50 adet el dezenfekte sistemini kurduklarını ifade etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER