İpekyolu'nda, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi…

İpekyolu Belediyesi, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarını 6331 sayılı iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu hükümleri doğrultusunda devam ettiriyor.

İpekyolu'nda, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi…

   Kuralları uygulamanın yanı sıra, iyileştirici ve önleyici bir anlayışı esas alarak yapılan çalışmalarda, “iş sağlığı ve güvenliği” uyulması gereken bir mecburiyetten ziyade, çalışanların sağlığını ve güvenliğini destekleyen, verimi ve kaliteyi artıran bir araç olarak değerlendiriliyor ve  bu kapsamda eğitimler veriliyor.

    Bu anlayış ve hedefle, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan çalışmalar, eğitim, sağlık, güvenlik ve saha çalışmalarına başlıkları altında toplandı.

   Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Eğitim seminerlerimizde; iş hayatında karşılaşılacak sorunlar ve acil durumlar karşısında nasıl bir yol izlenebileceği ve  kanunlar kapsamında  ne yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi. Sağlık uygulamalarımızda; kurumumuz iş yeri hekimi tarafından personelimize yapılan sağlık kontrollerinde sağlık bilgilendirmeleri yapılarak, rahatsızlığı bulunan personel  ilgili sağlık kuruluşuna yönlendirilmiş, hazırlanan raporlar özlük dosyalarına eklendi. İş güvenliği kapsamında; hizmet binalarında ve sahada çalışan personelimize  ilgili kanun çerçevesinde, çalışma esnasında giyilmesi gereken kıyafetler, yangın tüpleri, uyarı levhaları ve benzeri materyallerin kullanımının önemi vurgulanarak, güvenliği tehdit eden durumları en aza indirmek hedeflendi. İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli unsurlarından biri olan “iş sağlığı ve güvenliği” konusundaki çalışmalarımız bundan sonra da aynı hassasiyet ve kararlılıkla sürdürülecektir” denildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER