İpekyolu'nda yol açma ve genişletme çalışmaları...

Hizmet odaklı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren İpekyolu Belediyesi, ilçenin daha modern bir görünüme kavuşması çalışmalarını sürdürüyor.

İpekyolu'nda yol açma ve genişletme çalışmaları...

  Pek çok çalışması ile vatandaştan takdir toplayan İpekyolu Belediyesi yol açma ve genişletme çalışmalarına da hız kattı.

    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatları ile vatandaşların görüş ve önerileri doğrultusunda, ilçenin farklı noktalarında yol açma ve genişletme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.   Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir yandan yeni imar yollarını açarken, öte yandan imarda yol olarak terkini yapılmış, araç trafiğinin yoğun olduğu yerleri de hizmete açmaya devam ediyor.

     Aslan’dan Yol Seferberliği İpekyolu Belediyesi kronik sorun haline gelen ve yolu bulunmayan pek çok mahallede yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor.   Geçtiğimiz günlerde Halilağa Mahallesi Eski Kale Caddesi zambak Süys 1. Çıkmaz üzerinde 10 metre genişliğinde 1700 metre uzunluğunda yeni bir yol çalışması ile Hafıziye mahallesi Nanyemez Baba Camii yanındaki çıkmazda 460 metre uzunluk ve 10 metre genişliğindeki yol çalışmalarını tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sunan İpekyolu Belediyesi, yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor. 

      Yol açma çalışmalarının bu haftaki durağı ise,  Hafıziye mahallesinde, uzun sokağı gölbaşı caddesine bağlayan 10 metre genişliğinde ve 160 metre uzunluğundaki yol oldu. Sözkonusu yolun açılması çalışmasında, yol güzergahında bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün kullandığı ek hizmet binası da yıkılarak yola dahil edildi.   

    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, imar yollarının açılması sırasında doğaya zarar vermemenin en önemli kriterleri olduğunu belirttiği açıklamasının devamında;  "Yol açma çalışmamız sosyal medyada İpekyolu Belediyesi ağaçları kesiyor şeklinde işlendi. Çalışmalarımızı yaparken doğaya asla zarar vermeme kriterlerimiz bulunuyor.  Söz konusu yol açma çalışmamız sırasında ömrünü doldurmuş bir ağacı kestik, birkaç tane ağacımızı kökünden sökerek başka yere dikimini gerçekleştirdik. Yine bu çalışmamızdaki en büyük amacımız şehrin en büyük sorunu olan trafik sorununa çözüm bulmaktır. Çalışmanın sonlanmasıyla Maraş caddesine alternatif bir güzergâh daha sağlanmış olacak. 2020 yılı içerisinde bir taraftan ilçemizde yeni yol çalışmalarını yaparken, diğer taraftan da ağır gecen kış şartlarından dolayı ilce merkezi ve kırsal mahallelerimiz bozulan yolların bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Fen işleri müdürlüğümüz ile yeni imar yollarını açarak, alt yapı çalışmalarının yapılmasının önünü açtık. Alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, bölgeye daha çok yatırım gelecek.  Belediyemizin ve diğer yatırımcı kurumların çalışmalarıyla çalışma yaptığımız mahallelerimiz daha nezih ve güzel yerler oluyor. Bu çalışmalarımızla daha modern ve gelişmiş bir ilçe olmayı hedefliyoruz.  Yeni yol açma çalışmalarımız ilçemizdeki birçok mahallemizde devam edecek.  Yapılan hizmetlerin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2020, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29