İpekyolu'nda Z Kütüphane sayısı artıyor

İpekyolu Belediyesi Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane) sayılarını artırdı. Söz konusu kütüphanelere bir yenisi daha eklenirken, kütüphane açılan okulda karne dağıtımı da yapıldı.

İpekyolu'nda Z Kütüphane sayısı artıyor

    Daha önce dört farklı okulda Z Kütüphane hizmete sokan İpekyolu Belediyesi, söz konusu kütüphanelerin beşincisini Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hizmetine sundu.
     İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 2017 yılında toplam 10 tane Z kütüphane hizmete sunulduğunu,bu yıl da 10 tane okululda Z kütüphane oluşturulacağını belirtti.
      Z kütüphanelerinin beşincisinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Öztürk, “Kütüphane açılışının yanı sıra, bugün öğrencilerimiz için mutlu oldukları, heyecanlı oldukları bir gün. İpekyolu ilçesinde yaklaşık 100 bin öğrencimizin karnesini dağıtacağız. Dolayısıyla biz Cumhuriyet Anadolu Lisemizde hem karne töreni yapalım hem de aynı zamanda Z kütüphanenin açılışını yapalım dedik. 2017 yılında toplam 10 tane Z kütüphane yaptık. İnşallah 2018 yılında da 10 tane okulumuzda yine Z kütüphane oluşturarak bu sayıyı 20’ye çıkaracağız. Zenginleştirilmiş kütüphaneler; öğrencilerimizin, gençlerimizin büyük heyecanla, zevkle gelip kitap okudukları, araştırma yaptıkları yerler haline geldi. Öğrencilerimiz tarafından da çok beğenildi. Belediye olarak biz bunlara devam edeceğiz. Burada da bin 200 öğrencimiz var. Sayı itibariyle ihtiyacı olan bir okulumuzdu. Dolayısıyla kütüphanemizin okulumuza, öğrencilerimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
     Kütüphaneye kavuşmanın mutluluğu yaşadıklarını belirten öğrenciler ise, İpekyolu Belediyesine teşekkür ettiler.
Daha sonra son sınıf öğrencilere karne dağıtan Kaymakam Öztürk, öğrencilere üniversitelere giriş sınavı hakkında tavsiyelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER