İpekyolu'ndaki kırsal mahallelerde çalışmalar sürüyor

İpekyolu Belediyesi, kışın ara vermediği hizmetlerine, yaz aylarının gelmesiyle ivme kazandırarak kırsal mahallelere adeta çıkarma yaptı.

İpekyolu'ndaki kırsal mahallelerde çalışmalar sürüyor

      İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, beraberinde birim amirlerinden bir heyetle  Gövelek ve Arıtoprak mahallelerine ziyarette bulunarak çalışmaları yerinde inceledi ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

        Başkan Vekili Öztürk’ten Govelek'e ziyaret...
            Ziyaretin ilk durağı olan Gövelek Mahallesinde, İpekyolu Belediyesi’nce yaptırılan Z Kütüphane’nin de bulunduğu Türkan-Tevfik Sarıgül ilk ve ortaokulunu ziyaret eden Başkan V. Cemil Öztürk burada okul yöneticileri ve çocuklarla sohbet etti ve hediyeler verdi.

 


      Daha sonra kilit taşı yol çalışmalarının bulunduğu alana geçen Öztürk, yaz dönemi çalışmalarını ilk kilit taşını yerleştirerek başlattı.
  Başkan Vekili Öztürk daha sonra mahalle muhtarı ve vatandaşlarla da bir araya gelerek ihtiyaç ve talepler hakkında bilgi aldı.

Bir ziyarte de Arıtoprak’a...
          Daha sonra  merkeze 46 km uzaklıktaki Arıtoprak Mahallesi’ne geçen  Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün buradaki ilk ziyareti Arıtoprak İlkokulu’na oldu. Burada da yetkililer ve öğrencilerle sohbet edip hediyeler veren Cemil Öztürk daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte kilit taşı yol çalışmalarının sürdürüldüğü alana giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

    Öztürk'ten hasta ziyareti...
          Ardından çeşitli hastalıklar nedeniyle yoğun tedavi gören ve hastane ulaşımında zorluk yaşanmaması için evinin önüne kadar  yol yapılan bir vatandaşın evine geçmiş olsun ziyaretine giden Öztürk burada yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinin insan odaklı olması gerekliliğine inandıklarını belirterek, plan ve projeler yapılırken vatandaşlara azami fayda sağlamayı ön planda tutan sosyal bir belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini vurguladı. Öztürk ayrıca talep üzerine hasta vatandaşımıza tekerlekli sandalye tahsisi için talimat verdi.

 

      Kırsal mahallelerde çalışmalara start verildi
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ''Kırsal mahallelerde yapılan çalışmaların ilk aşamasında bugün ziyaret edilen Gövelek (merkeze 28 km.) ve Arıtoprak’ın ( merkeze 46 km.) yanı sıra; Yukarı Gölalan (merkeze 53 km) Yalınağaç (merkeze 25 km) Çalımlı (merkeze 46 km), Bakraçlı (merkeze 12 km) olmak üzere toplam 6 mahallede  çalışmalara start verildi. Bu çerçevede başlatılan kilit taşı yol çalışmalarında,  ilk olarak yapılacak zemin iyileştirme sonrasında, bordür ve oluklandırma , son olarak da kilit taşı serilerek 30 kırsal mahallede vatandaşlarımızın  kullanımına sunulacaktır.  Vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltmek ve kolaylaştırmak adına, yer, zaman ve uzaklık tanımaksızın yapılan çalışmalar, bundan sonra da aralıksız devam edecektir'' denildi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29