İpekyolu'ndaki yaz kurslarına yoğun katılım…

İpekyolu Belediyesi’nin vatandaşların yaz aylarını daha verimli, daha keyifli geçirmeleri amacıyla düzenlediği yaz kursları değişik merkezlerde, çeşitli branşlardaki yoğun katılımlarla devam ediyor.

İpekyolu'ndaki yaz kurslarına yoğun katılım…

   Bu çerçevede çocuklar ve gençler tarafından en çok tercih edilen basketbol, voleybol, futbol kursları tüm verimliliğiyle sürerken, yüzme kursu tamamlandı. Bunun yanı sıra SODES projesi kapsamındaki kurslar da yine belediyemizin organizasyonuyla yaz aylarında da devam ediyor.

   Yaz kursları kapsamında çocuk ve genç bireylerimiz tarafından ilgi gören basketbol, futbol, voleybol kurslarında ise toplamda bin öğrenci eğitim görüyor.

   Erçek Mehmetçik İlk ve Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Zaferler İlk ve Orta Okulu, Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde haftada 5 gün 8 saat basketbol kursu veriliyor.

   Kursların bir başka ilgi odağı da kız ve erkek öğrencilerin devam ettiği futbol kursları. Yoğun bir katılımla süren futbol kursları, haftada 3 gün 8 saat olmak üzere Erçek Mehmetçik İlk ve Ortaokulu, Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu ile TOBB İlköğretim Okulu’nda sürüyor.

   Yaz kurslarının bir diğer branşı masa tenisi, Berivan Kültür Merkezi’nde 5 gün 8 saat olarak kursiyerleriyle buluşuyor.

   Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Geleceğin filenin sultanlarını yetiştirmeye aday voleybol kurslarımızda ise; Zaferler İlk ve Ortaokulu ve  Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde haftada 5 gün 8 saat olarak faaliyet veriliyor. Yaz kurslarımızın belki de en çok ilgi gören bölümü olan yüzme branşında, kapalı olimpik yüzme havuzunda profesyonel yüzme hocaları tarafından verilen kurslarda, toplamda 500 kursiyer profesyonel olarak yüzmeyi öğrenerek kurslarını tamamladı. İpekyolu Belediyesi’nin vatandaşların sosyalleşmelerini, günlük hayatlarında faydalanabilecekleri bilgi ve birikime sahip olmalarını, kültürel ve sosyal gelişimine katkı hedefiyle düzenlediği kurslar, yaz sonuna kadar aynı yoğunluk ve çeşitlilikle yeni kurslar da eklenerek devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29