İpekyolu'nun kültür gezilerinden 3 bin kişi faydalandı

İpekyolu Belediyesi’nin ücretsiz olarak yaz ayları için başlattığı “Kültür Gezileri” son grubun da gezisini tamamlamasıyla son buldu ve toplamda 3 bin vatandaş bu hizmetten faydalandı.

İpekyolu'nun kültür gezilerinden 3 bin kişi faydalandı

   Kültür Gezileri turlarının ilk parkurunda, 18-25 yaş aralığında toplamda bin 500 vatandaş Karadeniz Bölgesinin güzellikleri ile buluştu.

   Yüzer kişilik gruplardan oluşan gezilerde katılımcılar üç gün boyunca; Ayder Yaylası, Hopa, Gelin Tülü Şelalesi, Uzun Göl, Çay Fabrikası, Ayasofya Cami ve Atatürk Köşkü gibi tarihi ve doğal güzelliklerle buluştu.

    Bu çerçevedeki turlardan; İpekyolu ilçe sınırlarında ikamet eden kadın erkek vatandaşlar, Maya Kadın Yaşam Merkezi Eğitmen ve Kursiyerleri, Berivan Kültür ve Sanat Merkezi Eğitmen ve Kursiyerleri, Erçek Yaşam Merkezi Eğitmen ve Kursiyerleri, Engelsiz Yaşam Akademisi eğitmen, öğrenci ve velileri, SODES projesi kapsamında eğitim gören kursiyerler ile eğitmenleri, Yaz kursları kapsamında eğitim gören kursiyerlerimiz faydalandı.   

      Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Belediyemizin düzenlemiş olduğu Kültür Gezilerinin bir diğer parkuru da  Urfa-Mardin illerine gerçekleşti. Duyurularımız sonrasında yapılan başvurularla geziye katılan 25 yaş üstü kadın vatandaşlarımızdan oluşan toplamda 1500 kişi üç gün boyunca; Balıklı Göl, Hz.Eyyüp Peygamber Sabır Makamı, Hz.İbrahim Peygamber Doğduğu Mağara, Urfa Tarihi Çarşı, Urfa Kalesi, Kasımiye Medresesi, Süryani Kilisesi, Eski Mardin, Mardin Ulu Cami, Midyat Sıla Konağı, Midyat Çarşısı, Batman Hasankeyf’in güzellikleriyle buluştu. İpekyolu Belediyesi alt ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerine de bölgemizin kalkınması için aynı kararlılıkla devam edecektir” denildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29