İpekyolu projelerle adından söz ettirecek

Göreve başladığı günden beri yaptığı çalışmalarla halkın takdirini kazanmayı başaran İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aslan, özellikle hayata geçirecekleri önemli projelerle İpekyolu’nu yaşanır bir ilçe yapacaklarını ifade etti.

İpekyolu projelerle adından söz ettirecek

    İlçenin en büyük sıkıntılarından olan ahır sorununun Ağustos ayı sonuna doğru çözüleceğini, Van Gölü’nün böylece kirletilemeyeceğini anlatan Aslan, kentin birçok caddesinde de yenilikler, tadilatlar ve çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

    İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, ildeki yerel ve yaygın medya mensupları bir araya gelerek yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

 

Kentin merkezi noktasının ilçe sınırları arasında olduğunu, bu yüzden yapılacak her çalışmanın Van’ın vitrinine güzellik katacağını vurgulayan Aslan, “Örneğin şehrin göbeğinde bulunan ve atıl durumda bulunan Sanat Sokağı için çok güzel bir projemiz var. Yine Cumhuriyet Caddesi’nin altında PTT’nin hemen olduğu bölgede altı ayrı sokak var. O sokaklar rengârenk olacak inşallah. Buna hep beraber karar verdik” dedi.

“CADDELERİN YENİLENMESİ İLE KENT HAVASI OLUŞACAK”
   Şehrin kalbi olan Cumhuriyet Caddesi’nin alt sokaklarında baştan sona yenilikler düşündüklerini, yine Kültür Sokağı’nın alt bölümlerinde sıkıntılı caddelerin elden geçirileceğini ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, “Buralar şehrin kalbi olarak nitelediğimiz bölgeler. Caddelerde yapacağımız yenilikler şehrin vitrinine güzellikler katacak. Zaten bazı caddelerimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen elden geçiriliyor. Biz de belediyemiz sınırlarındaki bize bağlı cadde ve sokaklara el atıyoruz. Eski Cezaevi Caddesi’ne dokunacağız. Yine Gölbaşı, Suvaroğlu, Milli Egemenlik Caddesi’nde çalışmalar planlıyoruz. Buraları da prestij cadde yapmayı planlıyoruz. Tüm bu çalışmalar şehrin imajını değiştirecek. Kent havası oluşmuş olacak” diye konuştu.
   Sahil bandı konusuna da vurgu yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, “Sahil bandı projemiz ile Van her yönüyle güzelleşecek. Aslında bunun da tanıtımını daha sonra yeniden yapacağız. İhale aşamasında bunu ayarlayacağız. Sahil bandının şu an fizibilitesi yapılıyor. O bölgelerde 12 kişilik bir ekibimiz var. Orada belki 4-5 sene sürecek tapu iptal davaları vardı. Biz bunu 3-4 ay gibi kısa bir sürede yaptık. Defterdarlık, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü gibi kurumlarla, tüm bu işlemleri çok kısa bir sürede hallettik. Bu şehre yaptığımız çok büyük bir çalışmaydı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“EDREMİT’TEN, YYÜ SINARLARINA KADAR SAHİL BANDI OLMALI”
    Edremit’ten, Van YYÜ sınırlarına kadar gölün tüm sahil bandının olması gerektiğini söyleyen Aslan, “Ben Van’a ilk geldiğimde gittiğim yer sahildi. Bizim hayalimiz olmalı, Edremit’ten üniversite taraflarına kadar. O bölgelerde sahil bandı olmalı. Yine gölün kirlenmesinde ahırların çok büyük etkisi vardı. Şimdi ahır yıkımları sürüyor. Hayvan atıkları ve o pisliklerden dolayı göl kirleniyordu. İnşallah kısa süre içinde sahil bandı projemiz tam şekillenecek. Sahil bandı kısa sürede bitecek iş değil. Belki üç yıl sürer, ama çok güzel olacak. Yürüyüş yolları, bisiklet sürme alanları, oturma bölümleri, dinlenme alanları, parklar… Yani inşallah çok ama çok güzel bir sahil bandı projesi olacak. 10 Ağustos bizim belirlediğimiz tarih, bu tarihe kadar ahırların tümü yıktırılacak ve sahil bandı önündeki engeller de aşılmış olacak” diye konuştu.

    Kentte yapılacak çalışmalar konusunda esnaflarla da bir araya geldiklerini anlatan Aslan, “Yollar, caddeler, iş yerlerinin giydirilmesi gibi konularında birçok kez esnaflarla bir araya gelerek onların görüşünü aldık. Yine balıkçılar, seyyar satıcılar konusunda esnafın bizlere olan desteğini görmek istedik. Bazı alternatif semt pazarları oluşturmak için çalışmalar yapacağız. Kentin göbeğinde seyyar satıcılara izin vermemiz mümkün değil. Alternatif semt pazarlarında gelip satışlarını yapsınlar” dedi.

    “BELEDİYE OLARAK BİRÇOK KONUDA ESNEK DAVRANIYORUZ”
    İpekyolu Belediyesi olarak özellikle esnaflarla alakalı esnek davrandıklarını anlatan Aslan, “Ruhsatsız iş yerleri, kaldırım işgalinde bulunan esnaflar. Yani bazen bu esnafları da anlıyoruz. Adamın iş yerinin önüne, seyyar satıcılar resmen tezgâh açıyor. Onların kaldırımların bir bölümüne satacağı malzemeleri bırakması konusunda zaman zaman esnek davranmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Seyyar, kaldırım ve trafik sorununun çözülmesi için gayretler gösterdiğini dile getiren Aslan, “Birçok alternatif yollar açtık. Çıkmaz sokakların çoğunu ortadan kaldırıp, kente yeni yollar kazandırıyoruz. İnşallah yakın süre içinde bitecek olan yeni ve alternatif yollar kentimizin ulaşımına nefes aldıracak” ifadelerini kullandı.

   ASLAN: “HİÇBİR BEKLENTİMİZ YOK”

   Konuşmasında siyaseten hiçbir beklentilerinin olmadığını belirten Aslan, “Allah şahit hiçbir beklentimiz yok. Tek amacımız devletin kaynaklarını halkımız için kullanmak. O yüzden yaptığımız işlerde istişareye de önem veriyoruz. Fikirleri almak için gayret gösteriyoruz” dedi.

   Sosyal medyada yapılan haberlerin altına yazılan yorumlara bile dikkat ettiklerini söyleyen Aslan, zaman zaman eleştiriler ve yorumların mantıklı olduğunu, ama bazı yorumların art niyetli olduğunu dile getirdi.

   Sahil bandı projesinin kentin geleceği açısından büyük bir nimet olacağını anlatan Aslan, “Bazıları yazıyor, ‘İnşallah sahili hiç etmezsiniz’. Ya Allah aşkına sahil mi var. Ahırlardan dolayı göl kirleniyor, sahil berbat. Muhteşem bir proje düşünüyoruz, ama art niyetli insanlar moral bozma peşinde. Önemli değil biz halkımızın refahı, huzuru ve kentin geleceği adına inşallah güzel çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, daha sonra gazetecilerle sohbet ederek, onların fikirlerini dinledi.
Bölge Gazetesi:Emre An

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29