İş kadını Başıbüyük'ten, gönüllü destek…

Vanlı iş kadını Sevgi Başıbüyük, bölgede maddi durumu iyi olmayan çocukların eğitimi için ülkenin birçok ilinde 'Sevginin Melekleri Dostluk Grubu' kurdu. Başıbüyük'ün bireysel olarak başlattığı yardım kampanyası destek görüyor.

İş kadını Başıbüyük'ten, gönüllü destek…

   Daha önce ilk ve ortaöğretim çağına gelmiş öğrencilerin kış mevsiminde üşümemesi için ülkenin birçok ilinde 'Sevginin Melekleri' adı altında kampanya başlatan Vanlı iş kadını Sevgi Başıbüyük, özellikle Doğu'da eğitim gören öğrencilerin üşümemesi için çalışmalarını sürdürüyor.
  2015 yılında başlayan ve 2016 yılında yaptığı kampanya ile 1500 öğrenciyi giydirip bazı okul araç ve gerekçelerini hediye eden Başıbüyük, daha birçok öğrencinin kendilerine ihtiyacı olduğunu belirterek, daha fazla öğrenciye ulaşmak için sosyal medyada 'Sevginin Melekleri Dostluk Gurubu' adı altında 2017 yılı için de kampanyalarını sürdürdüklerini söyledi.
    'SEVGİNİN MELEKLERİ DOSTLUK GRUBU'
  Vanlı İş Kadını Sevgi Başıbüyük'ün bireysel olarak başlattığı Sevginin Melekleri projesi, 20'si iş adamı 5'i iş kadını olmak üzere, çoğunluğu Vanlılardan oluşan 25 gönül insanı ile büyük bir dostluk gurubu ailesine dönüştü.  
Van'da eğitim başta olmak üzere sosyal ticari hayatı desteklemek adına oluşturulan dostluk gurubu ile faaliyetlerini "Sevginin Melekleri Dostluk Grubu" olarak sürdüreceklerini belirten Başıbüyük, öncelikle Van'daki öğrencilere destek olmayı amaçladıklarını dile getirdi.
 
  'VAN'I EĞİTİMDEKİ 76'INCI SIRADAN KURTARMALIYIZ'
  Eğitimin insan hayatındaki önemini herkesin bilmesine rağmen Van'ın Türkiye genelinde eğitimde 76'ıncı sırada bulunmasının üzücü olduğuna dikkat çeken Başıbüyük, "Bu acı tablo karşısında harekete geçmeyi vicdani ve insani bir görev olarak kabul ettik. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda çocuklarımıza, sizlerle birlikte ulaşalım istedik. Unutmayın ki onlar bizlerin çocukları. Biliyorsunuz sizlerin sayesinde gecen sene 1500 çocuğumuzu giydirdik ve bir takım okul araç ve gereçlerini hediye ettik. Hayat yolunda çocuklarımızın kalbine önemli dokunuşlarda bulunduk. Bu Kampanya Van ve köylerindeki maddi gücü sınırlı olan ailelerin 2000-2500 civarındaki okul çocuklarına (Meleklerine) destek amaçlıdır" dedi.
 
   'İYİLİK PAHALI BİR ŞEY DEĞİL'
   Söz konusu kampanya içerisinde maddi bir desteğin asla söz konusu olmadığının altını çizen gönüllü destekçi Sevgi Başıbüyük, "Asla maddi bir destek söz konusu değildir. Malumunuz, önümüz kış ve bu melekleri korumak bizlerin borcudur. Bu amaçla siz değerli Vanlı dostlarımızın da kampanyaya desteklerini esirgemeyeceğinizi umuyoruz. Biliyorum ki bu sene sizlerin sayesinde 1500'den fazla çocuğumuza ulaşacağız. İyilik pahalı bir şey değildir. Minik dokunuşlarla çocuklarımızı hep birlikte sarsak sarmalasak, yüreğimize soksak üşümesinler diye ısıtsak. Siz bir çocuğun gözlerindeki mutluluğa hayır diyebilir misiniz? O zaman gelin birlik olalım. Meleklerimizin sevinçten parlayan göz bebeklerine SEVGİ ile bakalım. Çocuklarımızın uçması için elimizden ne geliyorsa yapalım. Aslında Van ve çevresinde hep birlikte okuma seferberliği başlatalım. Ve Van'ın akademik sıralamasını 76'ıncı sıralardan kurtaralım. Şimdiden hepinize teşekkür ederim" diyerek isteyen herkesin kampanyaya katılabileceğini ifade etti.
 Kampanya dahilinde 5 ve 15 yaş arası kız ve erkek çocuklar olduğunu belirten Başıbüyük, ihtiyaç listesinde ise, Mont, Bot, Atkı, Eldiven, Bere ve Çorap, Okuma kitapları, Okul araç ve gereçleri olduğunu söyledi.
    Kıyafetlerin eski ve kullanılmış olmaması, çocukların da ilk defa 'Bu benim' diyebileceği, etiketleri elleriyle kopardıkları giyeceklerin olması gerektiği hatırlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER