İsrail ordusu Suriye'ye girmeye hazırlanıyor

Golan Tepeleri'nin Suriye tarafında yer alan Dürzi köyü Hader'de yaşanan bombalı saldırının ardından İsrail ordusunun 'köy halkına yardım bahanesiyle' hazırlık yaptığı açıklandı

İsrail ordusu Suriye'ye girmeye hazırlanıyor

   Suriye ile İsrail arasındaki sınırda bulunan Golan Tepeleri'nin Suriye tarafında bulunan Dürzi köyü Hader'de dün gerçekleşen bombalı saldırının ardından İsrail ordusunun Suriye'ye girmeye hazırlandığı iddia edildi.

   The Jerusalem Post'un aktardığına göre ordu sözcüsü Ronen Manelis konuyla ilgili açıklamasında, "Son saatlerde Dürzi köyü Hader'deki çatışmaların yoğunlaştığına tanık olduk. İsrail ordusu köy sakinlerine yardım etmek, köye gelecek zararı engellemek ve köyün Dürzi nüfusun kontrolünden çıkmasını önlemek için yardım etmeye hazır." ifadeleri kullanıldı.

   SURİYE'YE KARA GÜCÜ

   Bu açıklama İsrail'e bağlı güçlerin Suriye'ye kara gücü göndereceği şeklinde yorumlandı. İsrail'in açık bir şekilde Suriye'deki iç savaşa müdahale etmeye yönelik açıklamalar yapması olağandışı bir durum olarak görülüyor. Tel Aviv yönetimi şimdiye kadar işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'ne dönük Hizbullah saldırılarını bahane ederek, Suriye'ye bazı hava saldırıları düzenlemişti.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER