İstanbul Havalimanı dünya basınında...

Türkiye'yi havacılık sektöründeki küresel rekabette önemli bir oyuncu haline getirecek İstanbul Havalimanı, resmi olarak açıldı. Havalimanı, dünyanın önde gelen basın ve medya kuruluşları tarafından da büyük yankı buldu.

İstanbul Havalimanı dünya basınında...

    Dünya havacılık tarihinde önemli bir konuma gelecek havalimanının resmi açılış törenini takip etmek üzere dünyanın dört bir yanından gelen medya temsilcileri açılış törenine yoğun ilgi gösterdi.

    KONUŞMALAR SEKİZ DİLDE TERCÜME EDİLDİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın konuşması toplam 8 dilde tercüme edildi.

Dünyanın önde gelen uluslararası medya kuruluşları, yeni havalimanını manşet ve sürmanşetlerinden duyurdu.

    Fransa merkezli France 24, İstanbul'da açılan yeni havalimanının 'dünyanın en büyüğü' olduğunu vurgulayarak, kapasitesi hakkındaki detayları okuyucularıyla paylaştı.

      İngiltere merkezli Independent ise havalimanı tanıtım videosunu okuyucularıyla paylaşarak, havalimanının 10 yıl içerisinde  en işlek havalimanına dönüşeceği bilgisine yer verdi.

    Uluslararası haber ajansları Reuters ve AFP, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanını açtı" ifadeleriyle açılışı duyurdu. 

    Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen gazeteleri New York Times ve Washington Post da İstanbul Havalimanı'nı gazetelerine taşıdı. 

     "Türkiye'nin lideri dünyanın küresel havacılık merkezini açtı" sözlerini okuyucularıyla paylaştı. Fransa'daki Marsilya Havaalanı da açılışı twitter hesabından duyurdu.

   "Dünyanın en büyük havalimanı milli gününde açıldı" denilen paylaşımda, havalimanının dünyanın kavşağı olan bir noktaya konuşlandığına dikkat çekildi.

    İtalyan ANSA haber ajansı da dünyanın en büyük havalimanı başlığıyla açılışı haber olarak geçti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29