İtfaiye ekiplerinin performansı takdir topluyor

Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 13 grup amirliği ile 1 müfrezede 29 araç ve 286 personelle, 2017 yılı genelinde yaklaşık 5 bin 617 olaya müdahale ederek büyük bir başarıya imza attı.

İtfaiye ekiplerinin performansı takdir topluyor

   Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan itfaiye ekipleri, yıl içerisinde 2 bin 25 yangın, 159 trafik kazası, 183 su baskını, 12 göçük, 101 baca temizleme, 614 semte su verme, 406 insan ve hayvan kurtarma operasyonu ile 2 bin 117 merdivenli görev olmak üzere toplamda 5 bin 617 olaya müdahale etti.

   İş yerlerinin denetleme, personel eğitimi, tatbikat, resmi kurum çalışanlarının bilinçlendirilmesi ve benzeri görevler olmak üzere çok sayıda farkındalık çalışmasını yürüten İtfaiye Daire Başkanlığı, yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktı.

    Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Abdulilah Arvas, son derece başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza ağırlık verdik. Geçmiş yıllarla karşılaştığımızda yaklaşık olarak yüzde 40 civarında bir iş artışına gittik. Yıl içerisinde sadece 5 bin 617 olaya müdahale ettik. Bunun yanı sıra iş yerlerini denetleme, raporlandırma ve resmi kurum çalışmalarını bilinçlendirme noktasında çok sayıda çalışmaya imza arttık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için mesai gözetmeksizin çalışan ekiplerimiz özverili bir şekilde görevlerini icra etmektedir” dedi.

    2018 yılı hedeflerinden de söz eden Arvas, “İnşallah 2018 yılında araç filomuza katacağımız 26 tam donanımlı, teknolojik itfaiye araçlarıyla da bölgenin en güçlü itfaiyelerinden bir tanesi olacağımıza inanıyoruz. Arkadaşlarımız da aynı özveri ile çalışmalarını ortaya koyacaklardır. Ben çalışmalarımızda yanımızda olan Sayın Valimiz başta olmak üzere genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29