Kaldırılması gereken bazı sokak tabelaları yerinde duruyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) dönemindeki Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 seçimlerinin ardından birçok sokak ismini numarataj sistemi ile kaldırılması, mahkeme tarafından engellenmiş yeniden kentin eski isimleri sokaklara verilmişti. Aradan geçen yaklaşık iki yıllık süre zarfında kaldırılması gereken bazı tabelaların yerinde durduğu görülüyor.

Kaldırılması gereken bazı sokak tabelaları yerinde duruyor

     2015 yılında DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi'nin sokakların eski isimlerinin yerine, numarataj sistemi uygulaması mahkeme tarafından iptal edilmişti.

 


       Söz konusu yönetim ise bu tabelaları değiştirmelerinin gerekçesi olarak, sokaklara 'Meçhul Asker, Çavuş, Ordu, Emniyet, Cezaevi' gibi isimlerin verilmesinin Kürt Kültürü ve tarihsel belleği silmeye yönelik olduğunu göstermişti.

 


      Tabelalara Kürtçe sokak anlamına gelen Kolan ifadeleri bırakılmış, kentin en bilinen sokaklarının ismi, kaldırılmıştı.
Dönemin Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi, İpekyolu ve Tuşba ilçeleriyle 48 mahallede adres güncelleme ve alan taraması kapsamında numarataj sistemiyle sokakların eski isimlerinin değiştirilmesine yönelik uygulama yapmış, ama mahkeme tarafından bu karar durdurulmuştu.

 


       Sokakların isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili vatandaşlardan tepki gören Meclis kararının Valilikçe onaylanmaması, eksik bulunması ve mahkeme kararı üzerine başlatılan çalışmaların ardından, eski isimlerin bulunduğu tabelaların yeniden sokaklara asılmasına karar verilmişti.

 


       Karar sonrası kentteki tüm tabelaların eski isimleri sokaklara asılırken, aradan geçen yaklaşık iki yıllık süre zarfında hala değişmesi gereken bazı tabelaların yerinde durduğu görülüyor.
Vatandaşlar ise bu tabelaların kaldırılıp yerine eski isimli tabelaların asılmasını bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER