Kanal M televizyonuna siber saldırı

Van’da geçtiğimiz yıllarda uydudan yayın yapan, son iki aydır ise internet üzerinden yayın başlatan Kanal M televizyonuna, siber saldırı gerçekleşti. Kanal M Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Unutma, söz konusu saldırıların kendilerini yıldırmayacaklarını belirtti.

Kanal M televizyonuna siber saldırı

Geçtiğimiz hafta Pazar günü oynanan Vanspor ile Sakaryaspor müsabakasını canlı yayınlayan yayıncı kuruluş Kanal M’nin WEB sitesine yayın esnasında siber saldırı gerçekleşti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kanal M Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Unutma, yapılan saldırının haksız ve ahlaksızca olduğunu söyleyerek, saldırı sonrası canlı yayının bir kısmını sosyal medyadan verdiklerini, TFF’den aldıkları uyarı sonucu, yayını kesmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Kanal M Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Unutma, gazetemize yaptığı açıklamalarda, böyle bir durumda mağdur edilenin Vanlı sporseverler olduğunu ifade etti.

 

“YASAL İZİNLER SONUCU YAYIN HAKKI KAZANDIK”

Açıklamadan dolayı anlayışla karşılanmak istediklerini vurgulayan Unutma; “Öncelikle böylesine bir duyuru yapmak zorunda kaldığımız için, değerli sporsever Van halkımızın bizleri anlayışla karşılamalarını diliyoruz. Bir zamandır Van halkına hizmet için, Van’ımızın gözbebeği Vanspor’umuza ve Vanspor’a gönül verenlere hizmet amaçlı bir yayın takip etmekteyiz. Bu yayın için RTÜK, TFF ve ayrıca spor kulüplerinden aldığımız izinler sonucunda yasal olarak yayın hakkını kazanmış bulunmaktayız. Ancak bazı kardeş kuruluşları bunu gereksiz bir rekabet alanına çekerek bu faaliyetimizi gölgelemekte, haksız itham ve eleştirilerde bulunmaktadırlar. Hatta daha ileri giden bir takım kişi veya kişiler, canlı yayını engelleyen saldırıda bulunmuşlardır. 15 Mart tarihinde Vanspor - Sakaryaspor maçı için tamamlanan hazırlıklar sonucu Kanal M WEB sitesinden canlı yayın başlamıştı ki kısa süre sonra WEB sitemize saldırı yapılarak sitemiz erişime kapandı. Taraftarın yoğun talebi ve baskısı üzerine yayını sosyal medya üzerinden devam ettirmek zorunda kaldık. Ancak bu kez de TFF engeli ile karşılaşınca yayını kesmek durumunda kaldık. Elimizde olmayan ve bir takım hastalıklı kişilerin WEB sitemize saldırarak engellemesi ile yayını kesmek zorunda kaldığımız için, değerli sporsever Van halkından özür diliyoruz. Bilinmeli ki bu durumda en çok da sporsever Van halkı mağdur edilmiştir. Van’ımızın saygıdeğer halkının maçı canlı izlemesi, ahlak yoksulu kişilerce engellenmiştir. Sporsever Van halkına yapılan bu saygısızlığı telin ediyoruz” dedi.

Aziz Unutma, söz konusu saldırıyı düzenleyenlere sitem ederek, “Van’a, Vanlıya yakışmayan bu saldırıyı düzenleyenleri, halkımızın vicdanında mahkum ettiğini biliyoruz. Aslolan Van’a ve Van halkına hizmettir. Hizmet yarışı ise kaliteyi artırır. Haksız ve ahlaksız saldırı acziyetin, çaresizliğin sonucudur. Van kültürü ve ahlakı ile yetişen biri(leri)nin alçalarak bu durumlara düşmesi oldukça üzücü ve acınası bir durumdur. Vanspor maçının canlı yayınını saldırı ile engelleyen yüzsüzlerin Van halkına büyük bir özür borçları vardır. Van halkına hizmet için centilmence yarışmayı isteriz. Ayak oyunları, gereksiz dedikodu, WEB sitesine saldırı gibi birer düşüklük ve çaresizlik örneği girişimler yerine, mertçe bir hizmet yarışını sürdürmeyi, böylece Van halkına kaliteli hizmet sunmayı öneririz. Kanal M ailesi olarak, bu saldırıyı düzenleyenlerin hatalarını fark ederek yanlıştan dönmelerini temenni ediyoruz. Kanal M WEB sitemizden maçı izleyen, gerek Vanspor, gerekse Sakaryaspor taraftarlarından 17.934 sporsever izleyicilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her türlü hizmete layık olan değerli izleyicilerimize daha kaliteli hizmet sunma gayreti içerisinde olacağımızı bilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER