Kandaşoğlu: Seçimler demokratik temelde yapılmadı

7 Nisan'da yapılan Van TSO seçimlerine beyaz liste ile girip kaybeden Zahir Kandaşoğlu, gazetecilerle bir araya gelerek, söz konusu seçimin demokratik temelde yapılmadığını iddia etti.

Kandaşoğlu: Seçimler demokratik temelde yapılmadı

      Van'daki gazetecilerle bir araya gelen Van TSO Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, seçimlerle ilgili iddialarını sürdürdü.
Seçimlere altı ay boyunca çalıştıklarını, esnafın ve tüccarın kendilerine büyük ilgi gösterdiğini belirten Kandaşoğlu, ama her türlü entrikanın döndüğü için kaybettiklerini söyledi.

 


     KENDİSİNİ DEVLETİN SAVCISI VE POLİSİ YERİNE KOYAN GAZETECİ…
     Van'da yayın yapan bir radyonun seçimlere 20 gün kala yaptığı yayınlarla bu seçimin Van halkına kaybettirileceğinin sinyalini verdiğini anlatan Kandaşoğlu, "Programa davet edilen konuşmacılar adeta Fetö ağızıyla konuşuyordu. Radyo programcısı ve aynı zamanda sözüm ona kendisine gazeteci diyen şahıs bir makalesinde, mavi liste Başkan adayı Necdet Takva'nın 3-5 güne kalmaz gözaltına alınacağı ve hatta tutuklanacağını iddia ediyordu. Ve hatta bu iddiasıyla kalmayıp bazı kişileri de bu gelişmeler karşısında sessiz kalmakla suçluyordu. Yani bu zat adeta kendisini devletin savcısı ve polisi yerine koyuyordu. Fakat ne gariptir ki, ne yargı nede devletin kolluk gücü böylesi manidar bir söylem karşısında harekete geçmiyor, devletin savcısı ve polisi ağzıyla konuşan bu gazeteciyi gözaltına almıyor ve ifadesine başvurmuyordu. Garip olan bir diğer şey ise sözde gazetecinin gözaltına alınacak dediği mavi liste Başkan adayı Necdet Takva seçimlere 4 gün kala FETÖ soruşturması kapsamında, bir gece yarısı evinden gözaltına alınıyor 4-5 saatlik gözaltı süreci sonrasında savcılığa çıkarılmadan serbest bırakılıyor. Şimdi soracağım bu soruların cevap hakkını siz Van halkının takdirine bırakıyorum. Bu sözde gazeteci Takva'nın gözaltına alınacağını nasıl ve nerden biliyordu? Hangi karanlık yapılar bu bilgiyi sözde gazeteciye yetiştirdi. Takva polise nasıl bir ifade verdi de bırakıldı? Tüm bu operasyonlar neden seçimlere 3-5 gün kala gerçekleşti?" ifadelerini kullandı.

 


     Van'a ve Vanlıya hizmet etmeyi bir borç bildiklerini söyleyen Kandaşoğlu, Lakin seçimlerde kendileriyle çelişkiye düşen kendi etiketi için Van'da kurulan siyatların aday olurken kayıtsız, şartsız destek vereceğim ancak daha sonra meslek grupların üzerinde oynama olduğunu ve bu şekilde de oda seçimin olamaz diyen siyatların adaylıktan çekiliyor ve aynı sahtekarlığı yapan kişi elbirliğiyle destekliyorlar bu nasıl bir çelişki, yine aynı şekilde Van'da insan hakları ve demokrasi adına siyaset yapan siyasi Partinin ihanetçidir, diye feryat edecekler kesinlikle bu tür kişiye oy verilmeyeceğiz. Ancak ne hikmetse seçim günü top yekûn birleşip açık açık destek vereceksin ve sonra da ben doğru siyaset yapıyorum diye siyaset yapacaksın? İktidar partisi olan partide herkes önümüzdeki dönem durumuz ne olacak ben nasıl kendimi ilde ön plana çıkayım planların içinde olan ve kirli siyaset yürüten yok efendim partimizin Bayan Bakanına hakaret etti, yok Cumhurbaşkanının toplantısını terk etti, yok Milletvekillerimize hakaret etti. İlimizin ticaretine zarar verdi diyeceksin hem de seçim günüde bu söylemlerinle çelişkiye düşerek kendi geleceğiniz için oy vereceksin. Bu nasıl bir siyaset anlayışı bu nasıl bir duruş bunu da anlamış değiliz" diye konuştu.

 


     Kandaşoğlu, seçimlerde büyük başarıyla çıktıklarını söyleyerek, "Üzgün değiliz. Tek üzüntümüz yapılan şaibeler ve entrikalara rağmen defalarca belge ve delillerle birlikte, başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığına sonrasında Türkiye odalar ve Borsalar Birliğine, Van' da ki il ve ilçe seçim kurullarına ve en sonda Cumhuriyet savcılıklarına yaptığımız başvurulara rağmen bu olayın üzerine gidilmemesi ve bir sonuca ulaşılmamasıdır. İşte bunun içindir ki sadece biz değil bizimle birlikte tüm Van halkı tüccar ve esnafı fazlasıyla üzülmüştür" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER