Kandaşoğlu: Vergi indirimi olmazsa bakanlık önüne çadır kuracağız!

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, yeni seçim bürosunda yaptığı konuşmada, göreve seçilmeleri halinde 19 başlık altında topladıkları büyük sorunların çözümü için gayret göstereceklerini belirterek, "Ertelenen vergilerin yüzde 50 indirimi yapılmazsa, Maliye Bakanlığı'nın önüne çadır kuracağız" dedi.

Kandaşoğlu: Vergi indirimi olmazsa bakanlık önüne çadır kuracağız!

     Van TSO seçimlerine az bir süre kala başkan adaylarının çalışmaları da devam ediyor.
    Kazım Karabekir Caddesi Eski Cezaevi Sokak Pırlanta Evleri altında hizmete giren seçim bürosunun açılışına katılanlara teşekkür eden Van TSO Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, "Hepinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Bizler 19 meslek grubunda aday olan kardeşleriniz olarak, sizin çocuklarınızın geleceği için aday olduk. Aday olan tüm işadamlarımızın yoğun işleri ve projeleri var. Ancak mesele Van olunca, herkes gönüllü olarak bu hizmet için bizimle birlikte yola çıktı. Bu gördüğünüz arkadaşlar, Van'ın geleceği için taşın altına elini sokuyor. Değerli misafirler, bizim daha önce yaptığımız her şey ortada. Sizler bunu iyi biliyorsunuz. Hatta siz bu memlekette kimin ne olduğunu, amacının ne olduğunu, planının ne olduğunu iyi biliyorsunuz. Size hikâye anlatmaya gerek yok. Bu memlekete yatırım yapan birçok kişi burada bulunuyor. Yine burada çok sayıda Van TSO üyesi bulunuyor. Bakın 30 yıldır bu bölgede sorun ve sıkıntılar yaşandı. Ben biliyorum ve işin içindeyim. Tüccar ve sanayici çok büyük sıkıntılar yaşadı, ama yine buradadır ve Van için göreve hazırdır" dedi.
    Oda başkanlığına seçilmeleri halinde yapacaklarını anlatan Zahir Kandaşoğlu, "Bizler göreve geldiğimiz takdirde güzel işlere imza atacağımızın sözünü veriyoruz. Bakın ilk sorunumuz nedir diye soracak olursanız. Allah'tan gelenin başımızın gözümüzün üstüne yeri vardır. Bildiğiniz gibi 2011 yılında iki büyük deprem yaşadık. Ama bu ilde yaşamak zorundayız. O yüzden sorun ve sıkıntıların çözülmesi lazım. Allah'ın izniyle bu sorunları gördüğünüz gibi 19 başlık altında ele alıyoruz. Hükümetle işbirliği yaparak bu sorunların çözülmesini sağlayacağız. Birinci gündem maddesi olan, 650 milyon TL olan ve 60 ayda ödenmesi istenen vergileri, terkin etmek veya indirim sağlamak için çalışacağız. Bu vergi depremden dolayı ertelendi. Ama otuz yıldır bu bölgede sorun ve sıkıntılar olduğu için bunu ödemek çok zor. Hükümetin bize yüzde 50 indirim sözü vardı. Bizler de bu indirimi bekliyoruz. Bu, bizim olmazsa olmazımızdır. Yüzde elli indirim olmazsa, bizler özel uçakla Ankara'ya gidip, Maliye Bakanlığı'nın önüne çadır kuracağız ve bu sorunu çözmeden de gelmeyeceğiz" dedi.
     Konuşmasında İranlı turistlere de sahip çıkılması gerektiğini belirten Zahir Kandaşoğlu, "Bu sanayicilerimiz çok güzel mağazalar açmış. İranlı turistlere de sahip çıkmak lazım. Yine Kapıköy Sınır Kapısı'nın sorunlarına çözüm bulacağız. Van Organize Sanayi Bölgesi'ni hakkettiği seviyeye getireceğiz. İranlı turistler Van'da düğün yaptığı takdirde, onlara her konuda destek olacağız, Van Gölü üzerinde mavi turlar düzenleyeceğiz" dedi.
     Kandaşoğlu, projelerinden birinin de Avrupa Birliği'ne yönelik olduğunu söyleyerek, "Van'ın Avrupa Kültür Merkezi olması için çalışacağız. Yine Van Denizi ile ilgili projelerimiz var. Edremit ile Van YYÜ arasında deniz yolu taşımacılığı başlatacağız. Yolcu olduğu takdirde Gevaş, Erciş ve Ahlat gibi ilçelere de turlar düzenlenmesi için gayret edeceğiz. Başka projelerimiz de var, inşallah seçilmemiz halinde çok iyi çalışmalar yapacağız. Bu ekibe destek vermeniz gerekir" ifadelerini kullandı.
     Zahir Kandaşoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek, söz konusu seçim bürosu hizmete açıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER