Karabıyık: Erken seçime hazırız!

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, olası bir erken seçime her zaman için hazır olduklarını söyleyerek, "Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, olası bir erken seçime hazırdır. Üç dönem bu ülkenin başbakanlığını yapmış birinin liderliğindeki partimizin başarılı olacağına inanıyorum" dedi. Karabıyık, iktidar partisinin 2002-2012 yılları arasında güzel hizmetler yaptığını, ancak özellikle 2012 sonrası güç zehirlenmesi yaşadığını dile getirdi.

Karabıyık: Erken seçime hazırız!

     Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve yönetim kurulu üyeleri; Zihni Aslan, Necat İmrel ile Gençlik Kolları Başkanı Nedim Kara gazetemizi ziyaret etti.
Ziyarette ülkenin içinde bulunduğu durum, olası bir erken seçim ve Gelecek Partisi'nin konumu konuşuldu.

    "GENEL MERKEZ TARAFINDAN GÖREVE LAYIK GÖRÜLMEM MEMNUNİYET VERİCİ"
    İl Başkanı Abdulhekim Karabayık, Van'ın Bahçesaray İlçe yolunda meydana gelen çığ hadisesinin yaşandığı dönemde genel merkezleri tarafından, kurucu il başkanlığı görevine getirildiğini söyleyerek, "15 Şubat 2020 tarihinde Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu tarafından şahsıma bu görev tevdi edildi. Bahçesaray'daki çığ acısının yaşandığı bir süreçte görev aldık. Yine sonraki süreçte Koronavirüs algını meydana geldi. Ben bu anlamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, hastanede tedavi görenlere de şifa diliyorum" dedi.
     Van'ın en önemli mevkiinde il binalarının olduğunu ifade eden Karabıyık, "Beşyol mevkiinde Handil İş Merkezi'nde bin 500 metrekarelik kapalı mekâna sahip, 300 kişilik konferans salonu bulunan bir binamız var. Van'daki 13 ilçemizin 10'unun başkanını atadık. 22 Ağustos'ta Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun teşrifleri ile İl Kongremizi yaptık. Bildiğiniz gibi oldukça coşkulu geçti. Ben sizlerin aracılığıyla katılımda bulunanlara da teşekkür ediyorum" dedi.
İl Yönetiminde 50 asil, 50 yedek yönetim kurulu üyelerinin olduğunu söyleyen Karabıyık, ilçelerde de nüfus yoğunluğuna göre yönetim kurulu üyelerinin yer aldığını ifade etti.

    SİYASİ PARTİLERE İADE-İ ZİYARETLERDE BULUNDUK
    Kendilerini ziyaret eden siyasi partilere iade-i ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Abdulhekim Karabıyık, "Deva Partisi'ni bugün ziyaret ettik. Yine daha önce CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret ettik. İl Başkanı arkadaşlarımızla şunları konuştuk; 'Siyasi fikirlerimiz ayrı olabilir, ama Van'ın menfaatleri söz konusu olduğunda bir araya gelmeliyiz' Van'ın ortak paydamız olması gerektiği konusunda hemfikir olduk. Bundan sonra diğer partilerden de ziyaretler için randevu talebinde bulunacağız. Verirlerse gideceğiz" diye konuştu.
Gelecek Partisi olarak erken seçime hazır olduklarını söyleyen Karabıyık, "Bir siyasi partinin erken seçime girebilmesi için en az 41 ilde il başkanlığı kongresini yapması lazım. Biz 45 ilde ilk kongrelerimizi yaptık. 400 küsur ilçede kongrelerimizi yaptık. 72 şehirde de il başkanlarımızı atadık" dedi.

   ANKARA BÜYÜK OLAĞAN KONGRESİ 1 KASIM'DA…
     "01 Kasım 2020 tarihinde Ankara'da 'Büyük Olağan Kongremizi' gerçekleştireceğiz" diyerek sözlerini sürdüren Abdulhekim Karabıyık, "2021'de erken seçim yapılması halinde Allah'ın izniyle partimizin hazır olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Ahmet Davutoğlu, bu ülkeye üç dönem başbakanlık yapmış biridir. Tecrübeli bir siyasetçidir. Ülkedeki her şehri yakından biliyor. Van da kendisi için büyük önem arz ediyor. Özellikle 2011 depremleri sonrası sürekli Van ile alakadar oldu. Hatırlarsanız 01 Kasım 2015 seçimlerinde Sayın Davutoğlu'nun Başbakan adayı olarak girdiği seçimlerde, ülkedeki her iki kişiden birinin oyunu almıştı. Yurt dışı oylarını da sayarsanız yüzde 52'leri aştı. Dolayısıyla Ahmet Davutoğlu her yönüyle kendini çok iyi yetiştirmiş, ülkemize çok faydalı bir isimdir" ifadelerini kullandı.

     İKTİDAR PARTİSİ GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞADI
Daha önce Ak Parti'de uzun süre siyaset yaptığını da belirten Karabıyık, "Ben bildiğiniz üzere Ak Parti'de uzun süre siyaset yaptım. 2002 ile 2012 yılına kadar Ak Parti çok iyi hizmetler yaptı. Ama 2012 yılından sonra bu parti güç zehirlenmesi yaşadı. Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişti. Anketlere de bakıldığında gittikçe güç kaybettiğini görüyoruz. Zaten Gelecek Partisi de ihtiyaçtan kaynaklanan sebeplerden dolayı kuruldu. İlk seçimlerde de ciddi anlamda oy alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER