Kaya: BBP, yerel seçimlere hazır!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, yerel seçimlere parti olarak katılacaklarını söyleyerek, "Sekiz ilçede adaylarımız belirlendi. Büyükşehir için ise ben aday olacağım" dedi. Milletin, vekillerden daha fazla gayret beklediğini anlatan Kaya, "Halkımız vekilleri sıra geceleri yapması veya sadece kurdele kesmesi için seçmedi. Milletin derdiyle ilgilensinler diye seçti. Ama vekillerin gayreti istenildiği gibi değil" ifadelerini kullandı.

Kaya: BBP, yerel seçimlere hazır!

           Gazetemizi ziyaret ederek siyasi çalışmaları hakkında bilgi veren Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, kentteki sorunları anlattı.
Kendisinden söz eden Kaya, "1952 yılında Van'da doğduğunu ve Beyüzümü Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen Kaya, okulu bitirdikten sonra terzilik mesleğine başladığını belirterek, "Dinimi ustamdan öğrendim. Kendisi Risale-i Nur Cemaati'ndendi. Vatan sevgisini ise -Allah rahmet etsin- Nazım Mehterbaşıoğlu'ndan öğrendim. Kendisi Ülkü Ocakları Başkanı idi. 1967'den bugüne kadar siyasetin içindeyim. 1992 yılında Merhum Muhsin Yazıcoğlu Büyük Birlik Partisi'ni kurunca bu partiye geçtim. Farklı görevlerde bulundum. Şimdi ise yaklaşık 1 yıldır BBP İl Başkanlığı yapıyorum" dedi.
Öncesi seçimlerde Ak Parti ve BBP'nin ittifak yaptığını söyleyen Kaya, bu seçimlerde ise kendi partileri olarak seçime gireceklerini anlattı.

 


          "SEKİZ İLÇEDE ADAYLARIMIZI BELİRLEDİK"
Van'da sekiz ilçede teşkilatlarının bulunduğunu ve belediye başkan adaylarının belli olduğunu ifade eden Kaya, "Büyükşehir için ise muhtemelen ben istifa edip aday olacağım. Biz mümkün mertebe hayırlı işler yapmak istiyoruz. Bugüne dek insanların sıkıntıları ile ilgilendik. Sorunlar olunca devreye girdik. İnsanların düğünü ile ilgilendik, kavgası ile ilgilendik, barış yemeklerine katıldık, işsizlerin iş bulması için çabaladık. Yani sürekli hayırlı işler yapmaya özen gösterdik. Alperen Ocakları'nı aktif hale getirdik. Gençleri kötü yoldan alıkoyduk. Allah'a şükür ki gençlerimiz orada güzel hizmetler yapıyor. Kur'an öğreniyor. İlahiyat'tan gelen hocaların bilgisinden faydalanıyoruz ve gençlerimizi faydalandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 


           Van'da kalıcı olan sorunlarla ilgilenmeye çalıştıklarını belirten Mevlüt Kaya, "Van'da Çevre Yolu bir türlü bitirilemedi. Biz sürekli bu sorunu anlatmaya çalışıyoruz. 18. Madde diye sıkıntılı bir durum var, bunu ilgililere anlatıyoruz. Stadyum sorunu, otogar sorunu, işsizlik sorunu tüm bu sorunları ilimize gelen bakanlara iletmeye çalışıyoruz. Aslında bunlar milletvekillerinin yapması gereken görevlerdir. Ama maalesef yeterli bir çalışma görmüyoruz. Milletvekilleri sadece birilerini işe yerleştirme olmamalı. Son zamanlarda o kadar işçi alındı, ama bizden bir kişi işe alınmadı. İşsizler bizim kapımızı çalıyor ve biz onların bir yerlere girmesi için uğraşıyoruz. Çözüm olmayınca üzülüyoruz" dedi.

 


          "ET VE SÜT ÜRETİCİLERİ DERTLİ"
Van'ın hayvancılık kenti olduğunu, ancak et ve süt üreticilerinin sıkıntı yaşadığını anlatan Kaya, "Biz zaman zaman ev sütü alıyoruz. Ama geçenlerde baktım ki bize süt getirenlere ceza kesilmiş ve onlar artık süt bile satamıyor. Tarım Müdürlüğü ceza kesiyormuş, marka olması gerekiyormuş. Halbuki Tarım Bakanı geçenlerde marka olan sütlerde sıkıntı olduğunu açıkladı. Marka süt ve yoğurtlarda katkı maddesi varmış. Şimdi adam kendi tertemiz, katkısız sütünü satmaya çalışıyor, ama ceza kesiliyor. Tüm bu sorunların masaya yatırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 


           Kentin gelişen ve gelişmeyen ilçeleri olduğunu anlatan Kaya, "Kentimiz Edremit ve Erciş bölgesi az da olsa gelişmiş. Ama doğu bölgesinin gelişmesi için gerekli çaba yok. Bu konuda kafa yorulmasını istiyoruz. Çevre yolu biterse doğu bölgesinde de gelişmeler olur. Milletimiz, Milletvekillerini Sıra Gecesi yapmak ve kurdele kesmek için seçmedi. Milletin derdiyle ilgilenmeleri ve işsizliği çözmek için seçtiler. Şehrimizi güzelleştirmek, sorunların çözümü için gayret göstersinler. Bakın Çevre Bakanı Van'a geldiğinde, vatandaş derdini bakana anlatıyor. Oysa millet, derdini vekile anlatmalı, vekil bakana anlatmalıdır. Bu sıkıntılar çözülmelidir" şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER