Kaya: Siyasette yumuşak üslup esastır!

Gazetemizi ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, siyasette her zaman için sert söylemlerin aksine yumuşak bir dil kullanılması gerektiğini belirterek, “Kentin sorunlarını çözmek istiyorsak, üslubumuza azami özen göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kaya: Siyasette yumuşak üslup esastır!

           Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, özellikle iktidar partisi milletvekillerinin, il başkanının her zaman için toplumun faydası ve refahı için gayret göstermesi gerektiğini, bu işi yaparken de kullanılan dile dikkat etmelerinin önemine değindi.
Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüşen ve özellikle Van Çevre Yolu konusundaki sıkıntıları dile getiren BBP İl Başkanı Mevlüt Kaya, “İktidar Partisi Van İl Başkanı ve Milletvekillerinin 09.12.2019 Pazartesi günkü yerel gazetede Çevre yolu hakkında çok sert söylemler kullandıklarını gördüm. Biz çevre yolunun başlatacağız mahkemelik olsa bile devam edeceğiz mahkeme devam etsin diye yazıyordu, mahkeme olan yere girilmez girilirse de noterden ihtiyati tedbir kararı alınır, durdurulur. Bunlara ne gerek var? Bu sert söylemleri dediğiniz zaman, bu milleti partiye küstürürsünüz. Siz ne zarar gördünüz? Sizi milletvekili mi yapmadı, il başkanı mı yapmadı? Bu sert söylemler gelecek olan hizmetlere de zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

 


         Çevre Yolu konusunda somut adımların atılmasının vaktinin geldiğini anlatan Kaya, “Biz Bakanı iki kere Van’a getirdik diyorsunuz. Bakanı getirmekle iş bitmez. Asıl olan hizmeti getirmektir. Bu insanlarla istişare etmekle hizmet gelir. Ben sizin yanınızda Bakana dosya verdim. Sayın Bakanım biz 18. maddeyi mahkemeye vermişiz mahkeme bu maddeyi reddetmiş ve 2006 yılında yapılan etüt bugün 200 evi de içine alıyor. Yani yol eski yerden geçerse 200 ev yıkılacak, oysa 500 metre yukarıdan geçirilse bu yol devlete hiç bir zarar vermeden açılabilir. Vatandaş da bu mağduriyeti yaşamaz. Hizmet de gelmiş olur. Elinizi vicdanınıza koyun, bu çevre yolu yedi köyün arazisinden geçiyor. Hangi gün bu köyün ileri gelenleriyle bir toplantı yaptınız? CHP gibi iktidara gelirsek toprak reformu yapacağız, ağaların toprağını alıp sizlere toprağı olmayanlara vereceğiz gibi konuşuyorsunuz. Bu sert söylemlerden vazgeçiniz. Bırakın Ankara’dan gelen heyet bizlerle görüşsün. Hükümetle milletin arasına girerek değil, hükümetle milletin arasına köprü olun vekillik yapın. İstişare ederek bizler en doğru yola ulaşırız. O zaman hizmet de kendiliğinden gelmiş olur” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER