Kaymakam Uçar'dan Türkiye birincisi öğrenciye ödül

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen TÜBİTAK 50.Liseler arası araştırma proje yarışmasında Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Lisesi, Van’a ilk birincilik ödülünü kazandırarak büyük bir başarıya imza attı.

Kaymakam Uçar'dan Türkiye birincisi öğrenciye ödül

         Tuşba Kaymakamı Meral Uçar; Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani’yi, Tuşba Van Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ferhat Dündar’ı, Proje yürütücüsü öğretmeni Özge Odabaşı Koç’u ve öğrencisi Rojin Aslan’ı, makamında kabul ederek tebrik etti ve ödül verdi.

 

       Konu ile ilgili bilgiler veren Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “50.Liseler arası araştırma proje yarışmasına Tuşba İlçemizden 265 proje başvurusu yapıldı. Bölge finaline 3 projemiz katıldı. Ankara’da düzenlenen final ’de Van İlinden giden 9 projeden biri olan Tuşba İlçemize ait olan Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırlamış olduğu proje Sosyal Bilimleri alanında Türkiye 1.’si oldu. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen TÜBİTAK 50.Liseler arası araştırma proje yarışmasında Van’a ilk birinciliği getiren Tuşba İlçemiz olmuştur. Okulumuzun almış olduğu başarı sonucunda öğrenci, öğretmen ve okul yönetimini her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Tuşba İlçe Milli Eğitim olarak büyük başarılara imza attık inşallah bunun devamını da Okullarımızdan bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

       Tuşba İlçe Kaymakamı Meral Uçar ise, “Eğitim öğretim sürecinde öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılarına destek veren, katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu projede İlçemize, İlimize, Bölgeye Türkiye birinciliği getiren ekibimizi kutluyor, öğrencimize üstün başarılar dilerim” dedi.

 

      Düzenlenen ziyarete, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Şube Müdürü Mehmet Kızıldeniz, İlçe Proje Yürütücüsü Yıldıray Tuncay, Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Ferhat Dündar, Proje yürütücüsü Öğretmeni Özge Odabaşı Koç, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Rojin Aslan katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29