Kent merkezinde esnafın çöp şikâyeti…

Van'ın Bahçıvan Mahallesi, Çağdaş Sokak, Nurtaşı Sitesi sakinleri ve sokak esnafları bulundukları alanda inşaat hafriyatlarının yaklaşık 1 aydır kaldırılmadığını belirterek, hafriyatların atıldığı bölgelerin çöplük gibi kullanıldığını ifade ediyor.

Kent merkezinde esnafın çöp şikâyeti…

                   Van'da çarşı merkezi sayılan bir bölgede Kız Meslek Lisesi arkası olarak bilinen Çağdaş Sokak'ta, bazı inşaatların hafriyatları çöplük gibi uluorta sokakta yer alırken, çevredeki vatandaş ve özellikle esnaflar bu sorunun bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyor.

 


           Gazetemize açıklamalarda bulunan bazı esnaflar, "Yaklaşık 1 aydır inşaat çöplerinin sokak ortasında olması ve hiç bir kurumun buna el atmaması bizleri üzüyor" ifadelerini kullandı.

 


                 İnşaat sahiplerinin de sorumsuzca hareket ettiğini belirten esnaflar, "Söz konusu inşaat sahipleri veya sorumlularının hiç bir şekilde başkasını düşünmediği ve hafriyat ve çöpleri sokak ortasına bıraktığını görüyoruz. Biz hem esnaflar olarak hem de bu sokakta yaşayan bireyler olarak her gün kötü kokulara maruz kalıyoruz ve bu durumun bir an önce değişmesi, değiştirilmesi için tüm esnaf ve bireyler olarak gereğinin yapılmasını istiyoruz. Ekmek teknemiz olan müşterilerimiz kötü kokulara maruz kalmanın şikâyetlerini bizlere, biz de gazetecilere aktarıyoruz. Bilindiği üzere dükkânlarımızın, ister istemez çöpleri bir hayli fazla oluyor. Biz esnaflar olarak ilk önceliğimiz bu çöp yığınının ve pis kokuların sokağımızdan kaldırılıp yerine bir çöplük veya çöp kutusu yaptırılması yönündedir. Kime hangi belediyeye söyleyeceğimizi şaşırmış durumdayız. Defalarca şikâyetlerde bulunduk, ama sorunumuz çözülmüş değil" şeklinde serzenişte bulundular.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER