Kent Meydanı için müze binası yıktırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümetin desteğiyle Van'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 25 dönümlük Kent Meydanı için, yapıların yıkım çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda eski müze binası yıktırıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, "Şehrin kalbinde yapılacak olan kent meydanı ile insanların soluk alabileceğini belirtti.

Kent Meydanı için müze binası yıktırıldı

      Bölge: Bişar Ulutaş
Van'da eski belediye binası, merkez bankası, şehir parkı, müze, müze garajı, mısır çarşısı gibi alanların olduğu yaklaşık 25 bin metrekarelik alana yapılacak olan Kent Meydanı için çalışmalar sürüyor.

 


    Van'ın Cumhuriyet Tarihinden beri en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Kent Meydanı projesi kapsamında eski müze binasının yıkımı gerçekleştirildi.

 


    Yıkım çalışmalarını izleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, söz konusu projele Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan ve Hükümetin önemli destek sunduğunu anlattı.

 


     KENT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE…
    Van Valisi Murat Zorluoğlu, şehre 25 dönümlük çok güzel bir kent meydanı kazandırılması için yıkım çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Biliyorsunuz şehrimize güzel bir kent meydanı kazandırma çalışmalarımız sürüyor. 25 dönümlük alana yapacağımız kent meydanı için yıkım çalışmaları kapsamında devlete ait olan yapıların yıkımını sürdürüyoruz. Daha önce eski belediye binasını yıkmıştık. Diğer yapıları da peyderpey yıkacağız. Özel mülkiyet konusu olan arsa sahipleri ile görüşmelerimizi de devam ettiriyoruz. Onlarla inşallah yakın zamanda anlaşacağız. 25 dönümlük alanın şehir meydanı olacak olması, kentimiz açısından büyük önem arz ediyor. Bugün de eski müze binamızın yıkımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

 


      Yıkım çalışmaları esnasında kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirten Vali Zorluoğlu, "Kent meydanının yapılacağı alanın 19 dönümlük bölümü zaten devlete ait. Sadece 6 dönümlük bölümü özel şahıslara ait. Projemizi onlara anlattık ve özel mülk sahiplerinin çoğunun desteğini gördük. Esasında hiçbir sorunumuz yok. Bu kent meydanının altı otopark olacak. Üstü de çok güzel bir meydan oluyor. Şehrin kalbinde, 25 dönümlük hiç de küçümsenmeyecek büyüklükte bir şehir meydanının olacak olması çok sevindiricidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin de bize verdiği destek var. Bu kent meydanının yapılmaması için bir sorun yok. Şimdiden start verdiğimizi düşünürsek, 2019 yılında tamamlanır" dedi.

 


      "MERKEZ BANKASI UZUN VADEDE YIKILACAK"
Kent meydanı alanında bulunan Cumhuriyet Caddesi Şehir Parkı yanındaki Merkez Bankası binasının ilk etapta yıkılmayacağını söyleyen Vali Zorluoğlu, "Merkez Bankası için kiralık bir yer bulunduktan ve orası boşaldıktan sonra yıkımını gerçekleştireceğiz. Ama bugün-yarın değil. İlerleyen zaman içinde yıkılacaktır" şeklinde konuştu.

 


     Mülk sahipleri ile pazarlık yapmadıklarını anlatan Vali Zorluoğlu, "Bizim her türlü talebe cevap verecek imkanımız var. Şu çok katlı otoparkı da üç-dört aylık süre zarfında belediye çarşısına çevireceğiz inşallah. Çünkü zaten bu kent meydanının altı otopark oluyor. Katlı otoparka gerek kalmıyor. Burada bulunan esnaflara oradan da iş yeri verebiliriz. Yine Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Ctiy AVM'de (Park AVM) iş yeri isteyenlere de gerekli kolaylığı sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin bize verdiği destek var. Burada toplam 24 hissedar var. Bunların 22'si gerçek kişi. Bir tane Mısır Çarşısı kooperatifi, bir tane de ayrı bir şirket. Yani işimiz kolay. Özel mülkiyet sahipleri zaten bize destek veriyor. Bu şekilde kısa zaman içinde anlaşacağız. Van'ımıza hayırlı-uğurlu olsun" dedi.

 


     Konuşmaların ardından müze binasının yıkımı başladı.
Vali Zorluoğlu bir süre yıkım çalışmalarını izledikten sonra esnaf ziyareti gerçekleştirerek onların çay ikramını kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER